vectra b virajlarda yatma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dmj37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir Vectra virajlarda ne kadar zorlanabilirse o noktalara ulaştım emin olun. Tek sorunu önden kaymadır ki bazen tecrübe onu bile engelleyebiliyor, yeter ki fren kullanmayı doğru şekilde zamanlayın. Ne yan yatar ne arkasını bırakır (özel durumlar hariç) ve güvensizlik hissi yıktur. Ya sizin aracınız orjinalden uzaklaşarak mod'lanmış ya da gerekli parçalar kullanılmamış. Viraj denge kollarını kontrol ettirin.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Aynı sorun benim sattığım aracımda da vardı amortisörler patlakmış değişince düzelmişti ayrıca bozuk amortisörler z rotların çabuk bozulmasına sebep oluyordu yanlışım yoksa...

Muammer Zaten amortisör patlak veya yağ sızdırarak gitmiş nasıldersen de yaylarda yorgunsa hafif virajda dahi yatar,stabilizenin görevide virajlarda tek tekere yüklenmesin diye destektir(aracın yana yatmasını engeller) yaya ve amortisöre destek verir

Muammer Zaten amortisör patlak veya yağ sızdırarak gitmiş nasıldersen de yaylarda yorgunsa hafif virajda dahi yatar,stabilizenin görevide virajlarda tek tekere yüklenmesin diye destektir(aracın yana yatmasını engeller) yaya ve amortisöre destek verir

abi tecrübe böyle bişey olsa gerek ,uzun bi aradan sonra seni görmek bana iyi geldi saygılar abim...

Seni uzun zamandır forumda göremedim bende özledim :)

Eskimeye yüz tutmuş veya orijinal olmayan amortisör ve yayların yarattığı tehlike sırf virajlarla sınırlı kalmaz, bu iki parça üzerinde yapılan bilinçsiz müdahaleler araca ve sürüş güvenliğine zarar verir. :(

Viraja girmeden evvelde frene basiyrum ama yana yatma olayi korkuttugu icin viraji alirkende firene hafif basmak zorunda kaliyorum
İkincisi araba fabrikadan ciktigi gibi hicbir modifikasyon yok aracta zatan ilk sahibinden aldim 60 yasinda bi amcadan :)

cumartesi günü götüreceğim servise bakalım ne cikcak

bu arada sizin dediniz parçalar değişirse maliyetini kaba taslak söylerseniz sevinirim

Geri