vectra b virajlarda yatma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dmj37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
helezyonlar amortisörler viraj demir çubukları falan kontrol ettirin sorununuz düzelir. vectra kafadan kayar sadece çok ters bir durumda arkası atıyor. ben 2001 astra g'de helezyonun kırıldığına şahit oldum kendi aracımda. yılların yorgunluğu metalede binice böyle şeyler olabiliyor...

İlgilendiğiniz için çok sağolun cumartesi günü gösterim bakalım ne çıkacak

Savaş abinin dediği gibi, orijinal olmayan ucuz amortisörler yan yatma yapabilyor. Piyasada bazı vectralar leylek gibidir, bazıları daha oturaklı yere yakın, diri durur. Bu durum yan sanayi amortisör ve orijinal amortisör farkından kaynaklanıyor tahminimce. Ben kendi arabamdan bahsedicek olursam plastik kasislerden sekerek geçiyorum, orijinal yay ve amortisör var, araba biraz alçak duruyo yere yakın, virajlarda sadece önden kayma var, gaz pedalına abanmayarak önden kaymayı bir nebze engelleyebiliyoruz. Kendi arabam diye demiyorum, tam bir takozdur, yana yatma esneme falan yok, dediğim gibi takır takır sekerek gidiyoruz, o derece sert :D

........Ben kendi arabamdan bahsedicek olursam plastik kasislerden sekerek geçiyorum, orijinal yay ve amortisör var, araba biraz alçak duruyo yere yakın, virajlarda sadece önden kayma var, gaz pedalına abanmayarak önden kaymayı bir nebze engelleyebiliyoruz. Kendi arabam diye demiyorum, tam bir takozdur, yana yatma esneme falan yok, dediğim gibi takır takır sekerek gidiyoruz, o derece sert :D

Al bendende o kadar. Kasisler ve çukurlardan sekerek geçiyorum bende nerdeyse. Ama; Meşhur Bolu Dağı virajlarını 100-120 arası çok rahat çıkıyorum iniyorum en ufak bi esneme kayma olmadan. Viraja girerken frenle, virajın ortasında gaz ile oynarım biraz. Sadece koltukta ben esniyorum dönerken. :D

benim araba diğer vectralara göre biraz leylek gibi duruyor en iyisi güzelce ön ve arka düzeni kontrol ettirmek ve gerekeni yapmak

benim araba diğer vectralara göre biraz leylek gibi duruyor en iyisi güzelce ön ve arka düzeni kontrol ettirmek ve gerekeni yapmak

Orijinal amortisör ve yaydan geçer hocam yükseklik. Ön amortisörler özellikle bilstein olmalı diye biliyorum ben.

İlgilendiğiniz için çok sağolun cumartesi günü gösterim bakalım ne çıkacak

Sorun ne çıktı 4 sene geçmiş ama 😅 benimde rot ayarı yapılıyor aradan 1 ay geçiyor tekrar bu yana yatma olayı oluyor.bu arada 4 amortisör gm yeni helezonlar orjinal kupa çok düzgün duruyor.dingil burçları yeni değişti.
Arka tekerleri içe dışa salladıgımda çok az bir boşluk var normal mi.araba ilk kalkışta gıcırtı geliyor arka taraftan.

vectra b yuksek durusu yada alcak durusu yaydan olur amortisor arabanin yuksekligine etki etmez

Geri