Vectra B ye hız sabitleyici ;)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ziver1969
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ustalarının konuşmalarından anladığım kadarı ile Z motorlarda hız sabitleyici için olması gereken tüm sistem hazırmış(otomatik viteslerinde) direk bi kol takarak faaliyete geçirilebiliyor,düz viteslerinde ise ufak bi tadilatla(fren ve debriyaj müşirleri değişerek)hız sabitleyici takılabiliyor diye aklımda kaldı....genede yanlış bilgi vermek istemem..

x motorlara olmuyor maalesef
x motorlara olmuyor diye birşey yok. oluyor ama elektronik kontrollü gaz kelebeği kullananlar gibi sadece kol tak tanıt olmuyor... kol röle ve gaz teline bağlı bir motor var bunların 3ünü de alırsanız takarsınız ama bulması bir zor bunları tabi bunu takması da zor olabilir bizim ustalarımız bunlardan çok nadir gördüğünden dolayı...

x motorlara olmuyor diye birşey yok. oluyor ama elektronik kontrollü gaz kelebeği kullananlar gibi sadece kol tak tanıt olmuyor... kol röle ve gaz teline bağlı bir motor var bunların 3ünü de alırsanız takarsınız ama bulması bir zor bunları tabi bunu takması da zor olabilir bizim ustalarımız bunlardan çok nadir gördüğünden dolayı...

:alkis::alkis::alkis:

ben ankaradaki servislere gittim. aracım z motor vectra kolu söküp baktılar bağlantı soketinde kablolar yok takamayız dediler. ankarada yapabilecek bir yer bilen varmı. opis ,tereyağoğlu haricinde.

güle güle kullanın bende 2001 vectra elegance otm. var herhalde takılabilir bu kolu sadece çıkma mı bulabilirim ve hangi modelin kolu ne deyip soruşturmalıyım.....

aras...
aynı araçtan kullanıyoruz,% 99 sizin aracınızada olacaktır. omega veya astra G kol bulman gerek. yenisi opel servislerinde 150 ytl(% 25 indirindeler şu an 122 ytl) ama opel çıkmacılarına gidersen benim aldıgım rakamlara(30-40 ytl) alabilirsin. birde kolu muayyer al.(çalışmassa iade garantili) kolu aldıktan sonra işin çok kolay, aracın sadece hız sabitleyici programını aktif hale getirmek(veya yoksa yüklemek) kalıyor geriye..tech 2 cıhazı olan her yer yapabiliyor diye biliyorum.
bu işlemi servisde de yaptırabilirsin ama extra tesisat filan deyipde fazla para isteyebilirler diyede düşünmüyor değilim ;) motor Z ile başlıyosa tüm sistemin hazır seninde..bunu unutma. :)

eyvallah abicim çok teşekkürler hemen araştırmaya başlıyım.saygılarımla...

Rica etsem mümkünse şu kolun bir resmini koyabilirmisiniz birde siz şu anda sistemin devreye giriş çıkışını sadece kol danmı yoksa yol bil ekranından yada gösterge tablosundan mı takip ediyorsunuz yani kaç hıza sabitlediğini görebilme yada ışıklı bir uyarı varmı ayrıca koldan hızı azaltma ve arttırma yapabiliyormusunuz.teşekkürler.

Rica etsem mümkünse şu kolun bir resmini koyabilirmisiniz birde siz şu anda sistemin devreye giriş çıkışını sadece kol danmı yoksa yol bil ekranından yada gösterge tablosundan mı takip ediyorsunuz yani kaç hıza sabitlediğini görebilme yada ışıklı bir uyarı varmı ayrıca koldan hızı azaltma ve arttırma yapabiliyormusunuz.teşekkürler.

normal hız sabitleme kardeş...3 tuşu var...I (sabitler ve basarsan hız artırır)...R (hız düşürür ve başdan hafızaya vermek için kullanılır)...O (devre dışı bırakır)....frene veya gaza basınca zaten devreden çıkar sölememe gerek yok sanırım...ekranda filan göstermez sürat i. resim koyabilirim ama,omega,vestra ve astra lardaki kolun aynısı :)...ankarada olsan 1 saatlik işin var,yardımcı olurduk...

ben ankaradaki servislere gittim. aracım z motor vectra kolu söküp baktılar bağlantı soketinde kablolar yok takamayız dediler. ankarada yapabilecek bir yer bilen varmı. opis ,tereyağoğlu haricinde.

başkent sanayiinde platin oto elekronik le bi görüş bence...salih usta servisden ayrılma...ve gerçekden işin erbabı...

Geri