Vectra B1 X16XEL OTOMATİK ŞANZIMAN ( aw60-40LE ) REVİZYONU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mikoko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hidrolik valf gövdesinden çıkan eski contalar

kIMG_1379.webp

Yeni contalar gövdedeki deliklerle tam uyuşmasa da gres sürülüp yerine takıldı

kIMG_1380.webp

kIMG_1382.webp

Yayların içinde çalışan demir pistonlar yerlerine alıştırılıyor

kIMG_1373.webp

Bu kapakta mavi ok ile işaretlediğim siyah lastik keçe sıkışmış diğerleri sağlam

bununda kapak olarak komple değişmesi gerekti

kkKIMG_1375.webp

Peki tamir ettiğiniz ustalar yağ değişimini öneriyormu. Benim aracımda 1.6 X16Xel otomatik, yani sizin şanzımanla aynı ve hiç yağ değişimi yapmadım. Araç 3 yıldır bende ve km 185.000, aracım 2000 model astra g.

Ek bilgi olarakta belirteyim farklı araçlarda aynı seri numaraya sahip otomatik şanzıman olabilir ! Örneğin benim aracımdaki aynı şanzıman fiat marea, chevrolet aveo, opel astra g, corsa b de de var ancak içindeki parçalar farklılık gösteriyor.

Ebay dan şanzıman araştırıyordum kafamı kurcalayan bir sorundu içindeki parçaların farklı olabileceği.

Sizde yurtdışından parça getirme işine kalkarsanız bir bilene mutlaka sorun.

Usta belirttiği için bende buraya ekliyorum.

kIMG_1365.webp

Peki tamir ettiğiniz ustalar yağ değişimini öneriyormu. Benim aracımda 1.6 X16Xel otomatik, yani sizin şanzımanla aynı ve hiç yağ değişimi yapmadım. Araç 3 yıldır bende ve km 185.000, aracım 2000 model astra g.

Öneriyor tabiki. Hatta şöyle yapın diyor:
Şanzımanda yaklaşık 6 litre yağ oldugundan hepsini boşaltamıyoruz diyor. 2 litre civarı şanzıman içerisinde eski yağ kalıyor ve onun üzerine yeni yağ konuluyor. Araç ile 1-2 tur atıp geri geldikten sonra yağı tekrardan boşaltıp eski yağın iyice azalmasını sağlamak gerek...

Nacizane tavsiyem Bir an önce yağınızı değiştirin !

https://youtu.be/8dsVp9xi3S8 şanziman yağı değişimi hakkında.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim millet olarak kusura bakmayın ama bizler otomatik araç kullanmayı bilmiyoruz. Otomatik araca patinaj çektiren akıllılar var. Düşünün artık gerisini. Maşallah mis gibi toplanacak şanzuman. Benim merak ettiğim bu şansumanın filtresi nerede?
[MENTION=74164]mikoko[/MENTION]

Siyah plastik parça filtre

image.webp

Geri