Tork konvertorunden de yapar diyen var sanayideki ustalardan
netten biraz araştırdım bu sanırım tork konvertöründen.
şöyle bir yazıyı paylaşıyorum:
realnumber1
11.05.2012, 20:03
Arkadaslar merhaba,
Arabanin aldigimdan beri varolan bir problemi halen cozulemeyip beni cileden cikartti.
Arac yuksek viteste 2000 devir civarinda titriyor.Ozellikle direksiyondan ve gaz pedalindan hissediliyor. Yolcu titremeyi cok hissetmiyor.
Titrediginde gaza basip alt vitese gecmesini saglayip deviri yukselttigimde sorun yok.
Ozellikle bunu 80 km ve 120-140 civarlarinda yapiyor.
80 km'de sanirim 3.vites ve 2000 devir civarinda yapiyor.
MB Yetkili servisinde sanziman, motor, elektrik ve yuruyen aksam diagnostikleri yapildi.
Sanziman, motor ve elektrikte herhangi bir sorun tespit edilmedi.
Yuruyen aksamda degismesi gerekenler var dediler, liste cikti. Cok pahali oldugu icin dhaa once surekli gittigim servisimde parcalari degistirttim. Parcalari kardesim Moskova'dan yan sanayi Alman urunlerden ucuza temin etti. (Cogunlukla ZF urunleri) Yalniz servisim cok iginc deyip parcalari gosterdiler . % 80i halen saglam parcalar. Neden degistirildi bilmiyorum. Ancak titreme gecmedi. Tabii MB yetkili serviste degistirmeyince hesap da soramadim. Benim servis de halen bir cozum bulamadi. Tekerlerde balans var dediler.
Jantlarda egrilik falan vardi, duzeltildi, bilgisayarli rot-balans yapildi.
Ancak halen durum ayni.
Sizlerin tecrubelerinden yararlanmak isterim. Malesef Rusya'da bizim ustalar gibi usta bulmak zor. Hele benim gibi bir Sibirya kentinde bulunan icin cok daha zor. Ankara'da olsam simdi usta kendi direksiyona gecip soyle bir gezip arizanin ne oldugunu soylemisti. Buradakilerin oyle bir uygulamasi yok.
Cozum olmazsa cok severek aldigim araci satacagim malesef.
Simdiden tesekkurler,
Gudikcik
11.05.2012, 21:44
cevap veriyorum : 80 km 3. vites 2000 devir de ise garanti Türbin
aynı sorunu 2009 model C 220 CDI da 60 KM 3.vites 1500 devirde yaşıyordum. değişmedik parça kalmadı. sonunda türbin değiştirdik rahatladık. titreme gitti.
geçen murat usta ile yaptığımız bir muhabbette w211 lerin türbinleri dağılmaya başladı demişti.