vectra c 2.0t arıyorum...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan toGah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2004 modeller eski sistem zaten, tesisat,yol bilgisayar ekranı, teyp, hoparlör falan farklı. Comfort ise iyi fiyata vermişiniz. Elegance ise kafa kafaya.
aracım comforttu ama bence gayet ucuz bi fiyata gitti. aynı comfortun 2005 inide kuzenime almıştık ama cok ahım şahım bi fark yoktu arabada. sadece direksiyodan kontroller ve klima kontrol tuşları fln farklıydı. motor olarak aynı motordu zaten. bilgi ekranın menusu farklıydı ama o fark herhangi bir avantaj sağlamıyordu. yani fiyatını etkileyecek veya aman 2004 değilde 2005 alayım diyecek bi fark yok bence ortada.
bide 170binde 2 parça boyalı elegance 24500 e adam akıllı bişey ben göremedim.

aracım comforttu ama bence gayet ucuz bi fiyata gitti. aynı comfortun 2005 inide kuzenime almıştık ama cok ahım şahım bi fark yoktu arabada. sadece direksiyodan kontroller ve klima kontrol tuşları fln farklıydı. motor olarak aynı motordu zaten. bilgi ekranın menusu farklıydı ama o fark herhangi bir avantaj sağlamıyordu. yani fiyatını etkileyecek veya aman 2004 değilde 2005 alayım diyecek bi fark yok bence ortada.
bide 170binde 2 parça boyalı elegance 24500 e adam akıllı bişey ben göremedim.

yanılıyorsunuz ;)
2005 comfortlar makyajlı kasa alt yapısını kullanırlar. makyajlı kasa kadranından tek farkı soldaki kapı açık uyarısı veren ekran yoktur. yol bilgisayarı farklıdır. teyp cd30mp3'dür. arka okuma lambaları vardır. necvox tarzı double dinlerde direksiyon kumandaları iptal olmaz. klimada hava kirlilik sensörü vardır. otomatik yanan farlar vardır...

yanılıyorsunuz ;)
2005 comfortlar makyajlı kasa alt yapısını kullanırlar. makyajlı kasa kadranından tek farkı soldaki kapı açık uyarısı veren ekran yoktur. yol bilgisayarı farklıdır. teyp cd30mp3'dür. arka okuma lambaları vardır. necvox tarzı double dinlerde direksiyon kumandaları iptal olmaz. klimada hava kirlilik sensörü vardır. otomatik yanan farlar vardır...
kirlilik sensorunden kastiniz air quality sensor ise 2004 lerde de var o. Onun disindaki ozelliklerde benim 2004 u almayimda illa 2005 alayim diyebilecegim ve extra para verebilecegim seyler degil. Tabi zevk meselesi siz illaki olmali diyebilirsiniz ama bi gercek varki hangi model olursa olsun vectra c ler ulkemizde haketmesi gereken degereleri gormuyolar.benim gozumde 2 tane honda civic yapar bi vectra ama piyasasi boyle malesef.

Sizi çok iyi anlıyorum Nurullah Bey ;) Türkiye piyasasında vectra c, peugeot 406, Rover serileri, Saab gibi araçlar kıymeti bilinmeyen araçlardandır..Bunlar emsallerine piyasada gayet ucuza gidiyor...Size şöyle bir örnek vereyim; millet, 390 bin tl ye Q7 almanın gayet mantıklı bir karar olduğunu düşünüyor (üstelik bu aracın daha da pahalı olması gerektiğini söyleyenler bile var..Aracın emisyon değeri D Kategorsinde, euroncap tan da 4 yıldız aldı..Clio 4 bile 5 yıldız alıyor ama o haketmiyor satılan parayı, daha ucuza satılmalı oluyor mesela:) )

Vectra C, piyasanın en iyi araçlarındandır satıldığı fiyata göre...Herkesin gözü önünde olan, bakıp da göremediği araçlardan yani...

Vectra C hakkında çok ustayla konuştum ben.
Bu arabalar hakkında genel kanı; 1.6 olan modeli gitmiyor ve çok yakıyor. Kronik arızaları çok, o da arabada sensörlerin vs fazla olduğundan dolayı ufak tefek çıtır arızalar çıkarması diyorlar. 1.6'dan daha üst motor olan modeller içinde gidiyor ama çok yakıyor diyorlar :D

Benim duyduklarım genel olarak bunlar...

Valla nurullah bey kardeşim, vectra piyasası karışık biraz. Comfort üzerine 2-3 koyup güzel elegance alabiliyorsunuz, ben kıldı tüydü bahane buldum, sunroofu yok, şusu böyle direyek almadım C1 1.6 modellerden. Gönlümde onlardan vardı, sessiz çalışması falan mükemmel tabi, ama 2006 model comfort 1.9 nasip oldu onu aldık.
Benim 2005 üzeri comfort deme sebebim ise, elegance pakette standart sunulan, otomatik yanan farlar, otomatik çalışan yağmur sensörlü silecekler, park sensörü ve en can alıcı unsur 2006dan sonra sunulan ESP var. ESP gereksiz derdim, 80 km hızla giderken arabamın arkadan kaymaya meyilli olduğunu ve ESP'nin arabayı nasıl topladığını görünce kesinlikle ESP mükemmel birşeymiş dedim :)
Velhasıl 2004 model vectra alacak olsam, elegance + sunroof + deri koltuk ve ısıtma isterim.

Mert in ifadesine ek yapmak isterim (Tabi senin de müsaden olursa Mert kardeşim :D) Vectra C de sunulan ESP, ESPPlus tır...Normal esp ler 2 ön tekerleğe müdahale ederken, bunda 4 tekerleğe müdahale edilir..

valla ben son kullandığım 2.0t lerden sonra soğudum :)

yarın leon 1.4 tsi bakıcam belki alırım

:D Felaket bişey ama serdar, araba arkadan kaydı yanladım, tam toparlıyım dedim baktım araba toparlandı kendi sağ sol yaptı yola girdi, çok pılas bişey bu ESP :D

Sizi çok iyi anlıyorum Nurullah Bey ;) Türkiye piyasasında vectra c, peugeot 406, Rover serileri, Saab gibi araçlar kıymeti bilinmeyen araçlardandır..Bunlar emsallerine piyasada gayet ucuza gidiyor...Size şöyle bir örnek vereyim; millet, 390 bin tl ye Q7 almanın gayet mantıklı bir karar olduğunu düşünüyor (üstelik bu aracın daha da pahalı olması gerektiğini söyleyenler bile var..Aracın emisyon değeri D Kategorsinde, euroncap tan da 4 yıldız aldı..Clio 4 bile 5 yıldız alıyor ama o haketmiyor satılan parayı, daha ucuza satılmalı oluyor mesela:) )

Vectra C, piyasanın en iyi araçlarındandır satıldığı fiyata göre...Herkesin gözü önünde olan, bakıp da göremediği araçlardan yani...
aslında herkes goruyo ama halkımızda bi usta lafıyla iş yapma sevdası var ve araçların piyasasıda resmen boyle kulaktan dolma soylentilerle belirleniyo gibi. arabayı hiç kullanmamıs birisi sadece cıkıp dış görünüşün heybetine bakarak bu arabayı bu motor cekmez diyor millette onun peşinden gidiyo malesef adı çekmez olarak kalıyor.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 08:27 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 08:18 ----------

Vectra C hakkında çok ustayla konuştum ben.
Bu arabalar hakkında genel kanı; 1.6 olan modeli gitmiyor ve çok yakıyor. Kronik arızaları çok, o da arabada sensörlerin vs fazla olduğundan dolayı ufak tefek çıtır arızalar çıkarması diyorlar. 1.6'dan daha üst motor olan modeller içinde gidiyor ama çok yakıyor diyorlar :D

Benim duyduklarım genel olarak bunlar...
onu diyen ustaların birçoğu o arabayı sadece müşterileri dükkana getirdiğinde test etmek amaçlı kullanmıştır. ben c kasaya 65bin km bindim. kuzenimin 2005 var hala biniyor ve bi arkadasımın daha var 2004 o gecenlerde sattı ve bu 3 aracta kendi aracım gibi ne yapılır ne edilir herseyini bilirim. arabanın gitmeme durumuna gelince arac 1.6 olan herhangi bir arac kadar gidiyor. (golf,astra,307,bora,civic,corolla vs) bu saydıgım 3 araçta da herhangi bir motor arızası veya kronik bir arıza yasanmadı. sadece cok basit seyler var klima paneli düğmelerinin basmamasıvs gibi. sadece oksijen sensöründe bazen arıza lambası yanardı o tekrar geri sönerdi yani. ufak tefek kusurları yokmuydu illaki vardı. araç haddinden fazla derecede sertti. bu uzun yolda virajlarda bi avantaj olsada sehiriçinde kasislerde cukurlarda bi dezavantajdı. kapı içlerinden gelen plastik cızırtıları gibi sesler fln vardı mesela ama bence o genişlikte o konfordaki araç için bunlar hiçbişey. ben hala düşünüyorum güzel bi c kasa almayı hatta imkanlar elverirse 1,9cdti b2 kasa düşünüyorum. çünkü o fiyatlara alınabilecek en iyi araba bence.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 08:29 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 08:27 ----------

Valla nurullah bey kardeşim, vectra piyasası karışık biraz. Comfort üzerine 2-3 koyup güzel elegance alabiliyorsunuz, ben kıldı tüydü bahane buldum, sunroofu yok, şusu böyle direyek almadım C1 1.6 modellerden. Gönlümde onlardan vardı, sessiz çalışması falan mükemmel tabi, ama 2006 model comfort 1.9 nasip oldu onu aldık.
Benim 2005 üzeri comfort deme sebebim ise, elegance pakette standart sunulan, otomatik yanan farlar, otomatik çalışan yağmur sensörlü silecekler, park sensörü ve en can alıcı unsur 2006dan sonra sunulan ESP var. ESP gereksiz derdim, 80 km hızla giderken arabamın arkadan kaymaya meyilli olduğunu ve ESP'nin arabayı nasıl topladığını görünce kesinlikle ESP mükemmel birşeymiş dedim :)
Velhasıl 2004 model vectra alacak olsam, elegance + sunroof + deri koltuk ve ısıtma isterim.

ben 2004 ile 2005 i kıyas ettim kardeşim yoksa makyajlı kasaya lafım yok makyajlı kasayı bende c1 den daha cok seviyorum ve daha yakısıklı geliyor bana nedense.

Geri