vectra c far boyama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arek

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaslar benım 2003 vectra eegancım var ve gecen sıtede ankaradan bı arkasaın 2006 vectrasına farlarını boyattıgını gordum ama ben ıstanbulda yasıyorum ıstanbulda bunu yaptırabılcegım bıldıgnz ver var mı yardımcı olursanız sevınırm

kendin yap :D

ısıya dayanıklı duplicolor siyah boya

siyah silikon (cam silikonu)

birde fırın lazım..

ayrıca farı sökmek için tamponu indirmen gerekebilir.

vidalar değişmediyse ;

Torx 25 anahtar
davlumbaz segmanlarını çıkarmak için ucu yılan diline benzeyen bir zımbırtı lazım.

farlarda metrik 8 ile demonte ediliyor sanırım...

ama sana söyliyeyimmi.. elgance vectra dediğine göre xenon farın var.

sırf görüntü amacı ile farları fırında silikonlarını yumşatmak için ısıtırken eritirsen

yada zedelersen içine su alırsa vs yandın..

zira vectra B de Boş far (ampülsüz motorsuz) 750 ytl idi...

boyayacağın parçaya ulaşmak için xenon projektörü bile çıkarman lazım...

emin ol kimse uğraşmaz farınla..

uğraşacam diyende rezil eder.

aman diyeyim dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olma...

saoda ben de ugrasmam heralde bunla yapcak yer olsaydı bılen ısının ehlı fln daha ıyı olur sora dedıın gıbı elımıze yuzumuze bulasmasın ve dedıın gıbı xenon

bu işin ehli olmaz herkez tecrübeyle öğrendi.. bende açtım (bağlantıları kırık bir far aldım tecrübe için) baktım hoş değil beğenmedim aracın üzerindekileri ellemedim.

sana tavsiyem hiç uğraşma.. kesin orijinali gibi kapanmaz. parmak izi kalır toz kalır vs...

Bence de kendin yapabilirsin. Ama elim bu tür işlere yatkın değil dersen hiç dokunma. Sanayide bu işi yapmak için 100-150 liranı alırlar tahminimce.Ayrıca işlemden sonra küçükte olsa buhar yapma v.s ihtimallerde söz konusu. Bana göre hurdacılarda edition modelinin farlarını bir ara. Biraz daha pahalı olur ama hem daha orjinal durur hem de sıkıldığın zaman eski haline çevirme imkanın olur.

pahalı olsum ama en aznıdan hem dedıın gıbı buhu yapma ıhtımalı fln ortadan kalkmıs olur ben onu bı arastırıım en ıyısı bılgıler ıcın sagolun

kendin hic bulusma... bu istanbulda modifiye isi ugrasan yerler war onlara bi sor onlar yol gosterir
..

arkadaslar benım 2003 vectra eegancım var ve gecen sıtede ankaradan bı arkasaın 2006 vectrasına farlarını boyattıgını gordum ama ben ıstanbulda yasıyorum ıstanbulda bunu yaptırabılcegım bıldıgnz ver var mı yardımcı olursanız sevınırm
2006 vectra ya yaptiran arkadas ben oluyorum galiba :) yaptirmak istersen tavsiye edebilirim ama mutlaka deneyimi ve tecrubesi olan biyerde yaptirman gerekli. benim yaptirdigim usta bu konuda deneyimi olan bi ustaydi ve bu yuzden henuz bi sorunla karsilasmadim. su ana kadar tek sorun arabayi yikatirken far islakken gunes gelen farda biraz bugulanma oldu ve o da farin ustundeki su gidince gecti. bunun disinda bi sorun yasamadim henuz. insallah yasamam :)

valla işin ehli olan usta bulmak çok zor malesef...
ayrıca çok yakışmış zamanla boyada solma olmaz mı çünkü baya ısı oluşuyor

bostancıda sanayide bi stopçu war.herkes gösteriyor.dükkanın adı da stopçu.orada yapıyor her türlü işlemi.bi mercek taktırmaya bulaşmıyor:D

Geri