vectra c gelen sesler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan losilin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

losilin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar aracım 2003 vectra c elegance modeli aracım 60000km ve hiçbir kazası filan yok fakat aracımın altından lık lık tak tuk diye sesler geliyor servise gittim ön takımına ve bakıldı hiç bir sorun yok denildi geçen ay viraj demir lastikleri değişti yani onlarda da sorun yok dün yine başka bir servise gittim arabayı incelediler ve hiç bir sorun yok dediler şimdi bu sesler sizce nerden gelebilir ama aracın lastikleri 8 yıllık birdgestone er 30 fabrika çıkış lastiği lütfen yardım

Aracımı İzmir'de kullandığımda bir ses yokken, Bolu yada Kütahya'da sabahları özellikle amortisörlerin lup lup lop gibi sesler çıkardığını biliyorum. Havaların soğuk olması ile bir bağlantı kuruyorum ve pek üstüne düşmedim.
(bu arada lastik basınç sistemini sözde tech2 ile sildiler ama 1 gün sonra yine arıza ışığı yandı :( )

bağaja dikkat ettiniz mi ? :) o arkadaki küçük ceplerde birşeyler varsa onlardan gelebilir....

...ama aracın lastikleri 8 yıllık birdgestone er 30 fabrika çıkış lastiği lütfen yardım

:eek:
Arkadaşım sen ön takımı filan boşver, o lastikleri değiştirmek için kendi kendine çözünerek doğaya karışmasını mı bekliyorsun :)
Muhtemelen kılcal çatlaklar oluşmuştur. Gittiğini o kadar servis, hiç mi bakmadı lastiklerinize.
Lastiklerinizi değişin, rot ayarı, ve balans ayarı yaptırın. Ondan sonra tekrar gözlemleyin.

arkadaşlar havalar ısınınca sesler azaldı sizce viraj demir lastikleri yıpranmış olabilir mi acaba ayrıyetten birdgesteon servisine gittim lastiklerde sorun olmadığı söylendi

arka kollarda oynak burç var onları degiştir arkadaşım yada söktür bi kontrol edin genelde onlar ses yapıyo üstündeiken belli olmuyo söküpde bakın

ama o lastikleride deyiştir bence 8 yıl çok uzun bi süre lastik için

rekorlar kırılmak içindir bir yaz daha binicem bridgestone servisi 6.1 mm olarak ölçtü ve yanaklarda çatlama olmadığını söyledi demek oluyor ki bir yaz daha binmek gerekli :)

rekorlar kırılmak içindir bir yaz daha binicem bridgestone servisi 6.1 mm olarak ölçtü ve yanaklarda çatlama olmadığını söyledi demek oluyor ki bir yaz daha binmek gerekli :)

Normal şartlarda lastikler max.3 yılda bir değiştirilmelidir km gözetmeksizin ama bence en fazla 2 yıl ...diş kalınlığı önemli değil yaz şartlarından çıkmış bir lastik kış şartlarına girip tekrar yaz şartlarına girdiğinde sıcak ve soğuğun etkisiyle defarmasyona uğrayacaktır özelliğini kaybedecektir. ayrıca orjinalde kaç mm ki lastik diş kalınlığı 8 yılda 6.1 mm kadar incelmiş dişler bana biraz enterasan geldi.. herşeyden önce o araçta can taşıyorsunuz kendi canınızı düşünmeseniz bile ailenizin ve dostlarınızın bence tehlikeye atmayın..

Geri