Vectra C kirli pasaklı bır motor :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan paSHa05
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynen benimde motoru temizleme işine girişmem gerekiyor. Bahsedilen köpüklerden belirli yerlere sıkıp sonra hafif nemli bezle silmeyi düşünüyorum. Yada genel amaçlı temizleyici sprey ile de temizlemeyi deneyebilirim. Direk su tutupta kendimi riske alamam.

aslinda motor temizliginde suyla yikamaya alternatif olarak.eger cok yag kacagi yoksa ..benim kullandigim arabalarda yag kacagi yoktu sadece toz toprak..ben aliyorum kovayi sabunlu suyu ulasabildigim her yeri temizliyorum zamanimi aliyor ama olsun.tertemiz oluyor islak ve nemli kalan yerleri kuru bir bezle tekrar siliyorum son olarakta motor temizleme spreyini düzenli bir sekilde plasti ve tüm hortumlara sikiyorum.son olarakta yine temiz bir bezle spreyledigim bölgelerin üstünden geciyorum harika oluyor ..

not: yag kacagindan dolayi tazzikle motor yikamak yag kacagini cogaltir aman dikkat.

yaw arkadaşlar her yerde satılan WD 40 satın alın. önce sıkın bez ile silin tertemiz. ha bu işi sürekli (haftada birkez) yapmanız gerekiyor. ki sürekli pırıl pırıl olsun.

mesala biz LPG dönüşümü yaptıktan sonra bu şekilde müşteriye teslim ediyoruz ve gerçekten ciddi sonuçlar elde ediyoruz

Peki kadir bey bu WD40 spreyler yag bırıkıntısı olmus yerlerede cozum saglarmı?ama dedıgınız gıbı sanırım bu ısı profosyonel bır yere yaptıracagım,samsunda arastırıyorum bakalım kım yapar kım cozer bu işi..

Arıza ısıklarına gelınce de benım aracta cesıtlı ısıklar yakıyor :D ılk baslarda bende cok kafaya takmıstım 1 ısık yansa sanayının yolunu tutardım.usta ya bu arabayı sat,ya da her ısıkta gelme deyınce :D bende artık takmıyorum.yanıp sonuyorlar :D

wd 40 yağ birikintisine çok aşırı bir ilk seferinde çözüm olmaya bilir ama birkaç sefer sonunda lekesiz bir motora sahip olursunuz

wd 40 zaten yaglayıcı motor temizlemede kullanılması mantıksız eski yagın üzerine yeni yag püskürtmek gibi bişeydir sen amasyadan bigün ankaraya geldiğinde 20 30 liraya on numara çıkartıyorlar bu konuyu da fazla kafana takma biz 15 sene motor yıkatmadık opelde bi sıkıntı olmadı

Peki kadir bey bu WD40 spreyler yag bırıkıntısı olmus yerlerede cozum saglarmı?ama dedıgınız gıbı sanırım bu ısı profosyonel bır yere yaptıracagım,samsunda arastırıyorum bakalım kım yapar kım cozer bu işi..

Arıza ısıklarına gelınce de benım aracta cesıtlı ısıklar yakıyor :D ılk baslarda bende cok kafaya takmıstım 1 ısık yansa sanayının yolunu tutardım.usta ya bu arabayı sat,ya da her ısıkta gelme deyınce :D bende artık takmıyorum.yanıp sonuyorlar :D
Amasyanın sanayiye git gel yapmak da herhalde bir 50 km. den az olmuyordu...

Motor temizliğini gazyağı ile yapan arkadaşlar da vardı. YAMPAŞ ın orada bir yıkamacı vardı. Duruyor mu hala bilmiyorum, ama ne derece güvenilir bilmiyorum. Dışını yıkatmak gibi olmuyor...

Geri