veCtra (C) LPG Taktırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bozcurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LPG'yi sizce ne yapayım

• Taktır dahada az yaksın

Oy: 32 61.5%
  • Boşver sen onu sat

Oy: 20 38.5%

• Kullanılan toplam oy
    52
forumda lpg ile ilgili çok yazı yazıldı.

yanlız verdiğin markaların 2'si çok dandik.. uzak dur onlardan... BRC fast veya sequent 24 taktır .. olmazsa Prins taktır..

BRC Sequent 56 benim aracımda test edildi, onaylandı :good:

:help:
Arkadaşlar merhabalar..
Aracıma artan petrol fiyatları akabinde her istediğimde slalom yapamamaktan, her fırsatta makas atamamaktan, her istediğimde kapışamamaktan vs... kaynaklanan sebeplerden dolayı maliyeti düşürmek için LPG taktırmaya karar verdim. Gaza basmaya tırsar oldum yauw..:(
Nihayetinde karşıma Edirnede karşıma 3 ihtimal çıktı.. 1. ATİKER....... 2.STEFANELLİ........ 3.LOVATO (Lovato takan bir yer var orası içinde iyi şeyler duymadım o yüzden sona yazdım)

Şimdi sizce hangisi? Yerli malına mı güvenmeliyim? Yoksa İtalyana mı? yukarıdaki markalar hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Hatta ATİKER hakkında tecrübesi olan veya duyan varsa yazarlarsa çoook mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler...
:help:

forumda lpg ile ilgili çok yazı yazıldı.

yanlız verdiğin markaların 2'si çok dandik.. uzak dur onlardan... BRC fast veya sequent 24 taktır .. olmazsa Prins taktır..

BRC Sequent 56 benim aracımda test edildi, onaylandı :good:
çok ilginç nerden anladın dandik oldugunu 2 sinin...senin kullandıgın markayı kullanan herkes memnun mu?Bende Egas kullanıyorum gayet memnunum sen egas taktir opel yakında bu firma ile anlaşmaya gidecek lpg li opeller egas olacak...

anlarım ben dandik olduklarını :) biliyorum ve sektörü yakından takip ediyorum...

şimdiye bakalım, opel Brc ile çalışıyor şu anda. ilerisini bilemem

çok ilginç nerden anladın dandik oldugunu 2 sinin...senin kullandıgın markayı kullanan herkes memnun mu?Bende Egas kullanıyorum gayet memnunum sen egas taktir opel yakında bu firma ile anlaşmaya gidecek lpg li opeller egas olacak...

E-GAS SIRALI SISTEMDE YAPILAN EKONOMI BENZINE ORANLA %43 TASARRUF FIRMA GARANTISI ALTINDADIR.
alıntıdır.

bu da egas araştır...

ben sadece teknik bilgi vermekle yetineceğim ( %43 tasarruf olayına değinmek için)

Benzinli bir araca LPG takıldığı zaman LPG litre bazında benzinden %20 daha fazla yanar. bunun nedeni yanma verimliliği ve kalorifik değerlerden kaynaklanır. teoride 19,8'e gelen bu değer %20 olarak düşünülür.

yani bir araç 100 km de 7 litre benzin yakıyorsa 8,4 litre de lpg yakar.
şehiriçinde 10 litre benzin yakıyorsa 12 litre lpg yakacak demektir.

enjeksiyon süreleri doğru ayarlanmış bir araçta bu değerler değişmez, yani LPG'de yapılan tasarruf da markadan markaya değişmez.

benim ihtiyacım yok, piyasa değeri 2500 YTL olan BRC-Sequent 56 sistem kullanıyorum zaten :) gayet de memnunum, ne egsoz emisyon lambam yanıyor, ne aracın teknik verilerinde değişiklik var, ne kullanım konforumda azalma var :)

yakıtım da ayıptır söylemesi 2200 araçta şehiriçi 11,5 -12,0 litre lpg /100km

E-GAS SIRALI SISTEMDE YAPILAN EKONOMI BENZINE ORANLA %43 TASARRUF FIRMA GARANTISI ALTINDADIR.
alıntıdır.

bu da egas araştır...

bend brc sequent 24 kullanıyorum ve çok memnunum diğer markalar için herhangi bir yorum yapamayacagım

Geri