Vectra c şanzıman yağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lampard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu yağ nasıl kontrol edilir?

ben aracı 2 yıl önce aldım. aldığımdan beri hiç şanzıman yag değiştirmedim. 30 bın km yol yaptım. nasıl değişmesi gerektiğini anlıyoruz. yada kac yılda bır degısmesı gerekıyor. ?
bu zamana kadar hıc bır ustada bunun şanzıman yagını degıstır de demedı

Çoğu usta, uğraşmamak adına (şanzımana ulaşmak uzun süren bir iş) baskı balata değişiminde şanzıman indiğinde değiştiriyorlar..

Sent from my iPhone using Tapatalk

75w80 muhtemelen 2.0-2.5 lt arası alır. 75w90 soğuk havada sorun yaşatabilir. liqui moly yada valvolinde 75w80 var bildiğim kadarıyla

Castrol üle görüştüm geri aradılar aracınıza uygun yağımız yok dediler bu nebiçim iş peki

E6653 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

75w80 muhtemelen 2.0-2.5 lt arası alır. 75w90 soğuk havada sorun yaşatabilir. liqui moly yada valvolinde 75w80 var bildiğim kadarıyla
Hocam eminmisiniz 75 90 ın 75 80 den daha kaliteli olduğu söylendi.hatta 75 80 in soğukta sorun çıkarabileceği.çıkarmaz ama kıyaslama böyle dedi

Hocam eminmisiniz 75 90 ın 75 80 den daha kaliteli olduğu söylendi.hatta 75 80 in soğukta sorun çıkarabileceği.çıkarmaz ama kıyaslama böyle dedi

Aynen öyle hocam.75-90 daha kaliteli nereye giderseniz gidin bunu söylerler. Tabii ki de çakal sanayi esnafları hariç:)

75w80 tam sentetik değil sanırım fakat 75w90 tam sentetik. evet daha kaliteli olabilir fakat soğukta farkı yaşadım o yüzden 75w80 tavsiye ediyorum. bir çok yağ firmasının yağ bulucu programında 75w80 gl4 çıkıyor. gl5 yeni nesil şanzımanlarda kullanılır sizin araçta kullanılması tavsiye edilmez...
kapasite icin 1.6 lt demekte sanirim baya kucuk bir sanziman...

Allahalla çok ilginç.sanaiide kaç usta 75 90 kullanalım dedi.75 80 de olur ama 75 90 koyuyoruz sürekli dediler.

Allahalla çok ilginç.sanaiide kaç usta 75 90 kullanalım dedi.75 80 de olur ama 75 90 koyuyoruz sürekli dediler.

Farketmeeeezzzz.Öyle ahım şahım bir fark yok. 75-90 daha kaliteli tam sentetik sıcakta ve soğukta tam performans sağlayan bir yağdır. Ayrıca GL5 standardında ve GL4 kullanılması gereken yerlerde de tavsiye edilir.( mobil shc 75w-90 için konuşuyorum.Çünkü sitesinde öyle yazıyor.)
Yani ben mobil shc 75w90 kullanıp çok memnun olan duydum, motul 75w-80 kullanıp memnun kalan arkadaşlarında yorumlarını çok okudum.
Ülkemizde sevislerde dahi "sırf şanzıman yağı rengi kırmızı çıkıyor diye 'atf' yağ koyanda çok gördüm". Bu duruma göre hertürlü zaten iyidir 75w-80, 75w-90 yağlar.Ona bakarsanız castrol ep 80 kullananda var.Gönlünüzü ferah tutun.Takılmayın bukadar ufak nüanslara.
Tercih sizin OPEL mi Volkswagen mi? gibi bişey oldu bu :)

Geri