alpasch' Alıntı:bir arkadasin dedigi gibi hiz siniri icin..
avrupada genelde %80 hiz siniri 50 olan yerlerde gidiyorsun. ona dikkat cekmek icindir.
ayrica ana caddeler disinda kücük caddelerde hiz siniri 30kmdir. bunun icinde 30da kirmizi olabilir...
türkiyede pek önemli degil ama burda 50 siniri önemli...
vites degistirmeyle ilgisi olacagini sanmam cünkü motordan motora arabadan arabaya o vites araliklari degisir...
Aynen öyle. Hız sınırı konsunda özellikle avrupada devletler çok hassas. Heleki 30 km hız sınırı olan ara sokaklarda hep çocuklar falan olduğundan, adamlar sadece şehir içi hız sınırını değil, ara sokak hız sınırını da tüm araçlarında belirtiyorlar.
Hatta güvenlik konusunda bişeyin biyerine su kaçırmış olan firmalardan Saab larda, insan psikolojisi km saati yarım daireye gelince hızı normal algılıyor diye, tüm araçlarında kadranın tam orta noktasına 90 km/s i denk getirmiş, ve buraya kadar olan yazıları büyük puntolarla yazmış. Maksimum hızı 250 km/s olduğundan, kalan yarıya minik puntolarla kalan km leri sığdırmış.
Bu psikolojiye ben şahsen katılıyorum. Kendi arabamda ortada 100 km yazıyor, o yüzden ibre 100 civarıyken normal gidiyormuş gibi oluyorum. 90 la giderken ibre hafif sola eğik kalıyor ya, sanki bi eksiklik varmış gibi oluyor