Vites Geçişleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bye_Bye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Vites Geçişleri

diagnotics link' Alıntı:
arkadaşlar debriyaja sonuna kadar basmama rağmen geri vitese geçişte bir gırçlama sesi duyuyorum.. en az 5-6 kez tekrar boşa alıp denedim sonuç aynı.. bu gırçlama sesi sadece geri viteste oluyor.. acaba sizde de bu sorun var mı??  çözümü nedir?? teşekkürler..

bu link yardımcı olacaktır

http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=1244.msg35778#msg35778

diagnotics link' Alıntı:
arkadaşlar debriyaja sonuna kadar basmama rağmen geri vitese geçişte bir gırçlama sesi duyuyorum.. en az 5-6 kez tekrar boşa alıp denedim sonuç aynı.. bu gırçlama sesi sadece geri viteste oluyor.. acaba sizde de bu sorun var mı??  çözümü nedir?? teşekkürler..

astranın geri vitesi baya br alışkanlık ster. alışınca ses çıkmıyor. bende ilk zamanlarda gacırdatırdım, sonradan kaymak gibi geçiriyordum. ama acele yaparsanız  o sesi  şiddetli bir biçimde duyarsınız

diagnotics link' Alıntı:
Geri viteste durum biraz enteresan, o dediğiniz sesi ilk birkaç hafta bende duydum, hatta burda bende aynı soruyu sordum, yavaş yavaş alıştım. Geri vitese alırken, birinci viteste yaptığınz gibi kolu sol tarafa sonuna kadar çekmeyeceksiniz, 1.viteste son kuvvet sola dayayıp sonra ileri aldığımzda 1 e sorunsuz geçiyor, fakat geriye alırken mandalı yukarı çekip sola doğru, fakat tamamen çekmiyorsunuz, o arada bir vites yolu var, o yolu bulunca kaymak gibi geçiyor. Fakat ben bunu biilmeme rağmen her zaman malesef bende bulamıyorum, zaman zaman gacırtılı şekilde geçiriyorum, bunun nedeni de o dediğim aralığı bulamazsanız bu seferde vites kolu ileriye gitmiyor, sizde 'başlarım böle işie deyip' yine mecburen tamamen sola çekip gacırdatarak geçiriyorsunz. O hassas dengeyi sağlayabilrseniz ses çıkmayacaktır, umarım yardımcı olabilmişimdir.

Arkadaşlar geri vitesinize almadan önce mutlaka durun ve önce 3 e alıp sonra geri vitesi deneyin. Bakalım ne olacak...

Böyle bir sorun yaşamadım aksine çok sorunsuz ve net geçişleri olduğundan park ederken kısa aralıklarla R - 1 yapmak çok hoşuma gidiyor.

Astra J 1.3 lü bir arkadaşta da sizdeki sorunlar vardı, usta vites kolu etrafındaki körüğü kaldırıp oradan basit bir ayar yapınca ses kesilmiş, dikkatinize.

eketen link' Alıntı:
Arkadaşlar geri vitesinize almadan önce mutlaka durun ve önce 3 e alıp sonra geri vitesi deneyin. Bakalım ne olacak...

Evet bunu iki gündür bende deniyorum , yağ gibi kayarak geçiyor, teşekkürler sn.eketen  045thumbsup

önce 3'e alıp sonra geri vitese atmayı ben de denedim, gerçekten yağ gibi geçiyor ne ses ne de herhangi bir problem oluyor
bu gacırtı ses probleminin çözümü bu demekki....

Evet bunu öğrendiğim andan sonra sürekli önce 3 e sonra geriye alıyorum, hiç bir sıkıntı yok, hem sessiz hemde kolay geçiyor.

:) neyse bir dertten kurtuldunuz manuelci arkadaşlar

eketen link' Alıntı:
:) neyse bir dertten kurtuldunuz manuelci arkadaşlar
teşekkürlerimizi sunuyoruz size sn.eketen :)

Geri