Vuruntu sensörü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ugur431
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ugur431

Kayıtlı Kullanıcı
68-Aksaray
Merhaba şimdi size aracımla ilgili bir sorundan bahsedeceğim. Öncelikle aracı 25k km de 21 model olarak aldım daha önce garanti kapsamında vuruntu sensörü uyarısından dolayı VURUNTU SENSÖRÜ motor üst kapak bujiler falan değişmiş ama bu arıza kış aylarında hava soğukken ilk çalışmadan sonra veriyor. Aracı aldım bende de aynı hatayı verdi. Servise gittim sensör değişti buji bobin değişti yine aynı hata Opel merkezi bağlandı yine sorunu çözemiyorlar. Tabi 21 modellerde garanti 2 sene olduğu için garantisi yok. Araç başka hiç bir arıza kodu falan vermiyor ama çözümde yok. Genel merkeze yazdılar durumu ordan cevap bekliyorum. Bu konu ile alakalı tecrübe ve bilgisi olan yorum yaparsa sevinirim. İşin sonu mahkemede bitecek gibi görülüyor.

Fabrikasyon hata. Merak ettiğim bütün 1.2 motorlar da mı var. Ben de aynısını yaşadım. Servisin çabaları beyhude. Bilmiyorlar. Aşağıya iki video linki bıraktım birkaç usta çözmüş işi. Rölantide bu motor fazla yakıt püskürtüyor bu da erken ateşlemeye sebep oluyor. Eski opellerdeki lspi yani. Bu arkadaşlar sanırım sente ayarı gibi bir şey yapıp çözüyorlar birine gitmeyi ben de düşünüyorum.

güncelleme..
hortlatıyorum ama yukarıdaki problemi yaşayanlar için kaynak olsun. sorun kurum birikimi. Emme subapları hatta piston tepesi sekman vs. Sebebi ilk olarak kısa mesafe veya devirsiz kullanma, kötü yakıt. motor ısınmadan yanmayan yakıt yağ ile karışarak bu kısımlara yapışıyor. çok araştırdım. direk enjeksiyon bütün araçlarda az çok bu problem oluyor. kurum sıkışınca patlama oluyor ama istenmeyen zamanda bu da vuruntu yapıyor. servisteki usta da aynı şeyleri söyledi. 10 depoda 1 kurum temizleyici yakıt katkısı koyup ve motoru sıkıştırmamı önerdi. astra 1.4t k kasa daki lspi bu motorda da oluyor yani kurum kaynaklı piston kırıyor.

Merhabalar,
Konuyu uyandırıyorum kusura bakmayın ama bu sorun anladığım kadarıyla artarak devam ediyor ve 1.2 Puretech motora sahip araçların önemli bir kısmında meydana geliyor tek tek. Gittiğim her yerde de aynı sorundan gelen kişi sayısının giderek arttığı bilgisini aldım.

Ben de aracımda P3060 hata kodunu alıyorum(Vuruntu Sensörü Hatası). Aracın sürüşüyle alakalı bir belirtisi yok. Trabzon ve Ankara'da tüm özel servislere gösterdim. Konu ile ilgili bir çözüm bulamadım. Genel olarak söylenen şu şekilde;

"Bu araçlarda bu problem triger kayışının motor içinde olmasından kaynaklı olarak kronikleşmiş durumda. Trigerden dökülen parçalar bir yerde tıkanıklık yaratıyor. Nereyi nasıl tıkadığı bilinmediği için de net bir çözümü yok. Sırasıyla buji, bobin, yağ temizliği, yağ tazyik ölçümü, beyin resetleme vs. (unuttuğum aşamalar olabilir) yapılıp, bunlara rağmen sorun çözülmezse motor değişimi yapılıyor. " Yetkili servis de aynısını söylüyor.

Aracım 2020 Corsa 1.2T (70000km). Yukarıda motor değişimi öncesi yapıldığını belirttiğim bir çok şeyi yaptım ama sorun düzelmedi. Yani 5 yıllık bir araba için motor değişimi gibi bir tamir sürecinin yaşanması zaten şok edici bir durum. Bu sorunu yaşayan yüzlerce kişiyi de hesaba katarsak rezalet diyebiliriz de. Şahsen bu konu hakkında OPEL'den de bir çözüm gelmesini bekliyorum aslında çünkü ciddi sayıda mağdur var ve giderek de artıyor. Gittiğim her yerde bu sorundan veya bunun bir adım öncesi olduğu söylenen "Yağ Basıncı Arızası" sorunundan dert yanan bir sürü insanla karşılaştım. Benim aracı ve yaşadığım durumu anlatınca da hepsi araçlarını satmaya karar verdi.

Konu hakkında güncel bir bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum.

Bir de bu sorunu motor değişimi olmadan çözdüğünü iddia eden Manisa'da bir usta var, yukarıda videosu da var, araştıranların da karşısına çıkmıştır muhakkak. Bu ustaya başvurmuş sonuç almış ya da başvurmayı düşünen arkadaşlardan da bilgi bekliyorum.

Geri