Vuruntulu Easytronik vites geçişleri.

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ecendi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ecendi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Ağu 2007
Mesajlar
93
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Merhabalar,

2007 model Easytronik şanzuman'a sahip 49 bin km'de 1.3 CDTI Astra aracımda,manuel modda vites değiştirirken özellikle 1-->2-->3 vites geçişlerinde inanılmaz vuruntulu bir şekilde vites değişimi oluyor.Otomotik modda aynı vuruntu ile birlikte yığılma yapıyor.Özellikle 2-->3 manuel vites değiştirdiğimde ön göğüs ve şanzuman oynuyor resmen.Bu konuyu daha önce açmıştım,fakat bir çözüme ulaşamadım.Şuana kadar hiç vites güncellemesi yaptırmadım,şanzuman yağı değişimide olmadı.Bu problem inanılmaz şekilde konfor'dan ödün verdiyor ayrıca ileride ciddi arıza olucakmış gibi geliyor.

Bu durumda rica etsem nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim?

Herkese Kolaylıklar

Ender
 
Arkadaşlar,

Bir önerisi olan yok mudur?

Kolaylıklar
 
servise gitseniz cevabını ve masrafınıda öğrenmiş olursunuz bence hem daha fazla sıkıntı yaratmadan önüne geçmiş olursunuz.
 
şanzımana kalibrasyon gerekebilir.. servise danışmak en iyisi
 
Ayni sikayet bende de var 2007 57 binde aracim
kimisi gaz kelebegi kurum yapmistir onu temizlet
kimisi sanziman yagini degistir
..
Cesitli seyler soyluyorlar acikcasi ben korkumdan gitmiyorum bakima
ama benim aklima ilk yatan sanziman yag degisimi
sorununuzu cozerseniz ozelden mesaj atin lutfen yaptiginiz islemi
 
servise gitmenizi öneririm,şanzumanın balatalarının değişmesi gerekebilir.40000-60000 km arası değişim gerekiyor,yağınıda değiştirmeyi unutmayın...
 
ucuz yöntemlerle başlayabilirsin.
gaz kelebeği temizliği bende işe yaramıştı.
serviste kalibrasyon da sorunu çözebilir.
daha sonra pahalı seçenek olan balata değişimine gidebilirsin.
 
bndede 2007 astra var aynı porblem bendede vardı.yetkili servise götürdüm çiftkurtlara debriyaj setini baskı balata şanzıman yağı gibi birsürü parça değişti.1500 tl ye patladı.fakat vuruntu devam ediyor.manuel modda kullanırken böyle yapıyor easytronic vites servislik bişe yok gibi geliyor bna senin arabanda.birde manuelde vites atarken ayağını gazdan çek vuruntu olmuyor.
 
bende sorun easy modda vuruntuu manulede pek kullanmıyorum zaten
acıkcası ben balata ve debrıyaj setın ıdegıstırmeyı dusunmuyorum ama belkı gaz kelebegı temızlıgı ıle sanzıman yagı olabılır
bu arada avrupa yakasında maslak sanayıde onerebılecegınız bu ıslemı yapabılece kguzel bır ustanız var mı ?
 
Merhabalar,

Bu Gaz Kelebeği, motor'da nerededir? ve tam olarak işlevi nedir arkadaşlar? Servisten p.tesi gününe randevu aldım.Burdaki arkadaşların saolsunlar,yorumları aklıma yattı;Şanzuman yağını kontrol ettireceğim birde kalibrasyon yaptıracağım.

Ben aracımı genelde manuel mod.kullanıyorum,otomatik mod hem çok gereksiz devirli vites büyütüyor hemde salınım yapıyor.Ve genelde vites büyütürken ayağımı gazdan az miktar kaldırırım,4 senedir bu şekilde kullanıyorum arabamı.Fakat bu vuruntu problemi hem performans açısından hemde konfor olarak büyük bir negatif oluyor arabam için.ileride ciddi uğraştıracak diye de endişeliyim.

Servise gidecekken bu durum için önerisi olan var mıdır?

Kolaylıklar
 
Geri
Üst