Xenon beyazına yakın sevenler ama xenon uygulamasından çekinenler...

Astra G de kısaların ampul tipi H7 miydi bende night breaker alıcam

osram nightbreaker kısa ampülleri 32liraya aldım.Park lambalarını da 12Tl ye aldım...Osram cool blue da inanılmaz bir üründür arkadaşlar ben önce onu alcaktım ancak üzerindeki "off-road only" ve no in europen countries yazısını görüp vazgeçtim.Vize olayında TUV avrupa standartlarına geçtiğimiz için kabul görülmeyebilir o ampüller....Nightbreaker ın gece karanlık yollardaki ışık performansı inanılmaz iyi.uzun yakmaya bile gerek duymuyorum.

Tuv standartları istediğin kadar de. Bugn aracınla muayeneye gitsen ağır kusurdan kalırsın. Aynı ampüller bnde de var. Geçen hafta ağır kusurlu saydılar oto.yükseklik far ayarı olmadığından :)

Bir akrabamın audi ile kaza yapması sonucu zenon motor ve ampullerini aldım motor dahil olmak üzere BOSH markadir. Mercek yok fakat karşıdan geleni kör etmiyor resimler kameradan kaynaklı puslu çıktı

370mz.jpg

Uzaktan... Sis Hariç.

370nj.jpg

Görüş...

370nn.jpg

aydınlatması mükemmel ancak karşıdan geleni çok rahatsız eder kanaatindeyim.

H7 olması lazım.Yine de siz içeriden far kapağını açıp soketin kaç girişli olduğuna bakın...

@ Kaan Kılıçkaya nightbreaker mı kullanıyorsunuz yoksa cool blue mu? night breaker ile vizede sorun çıkacağını sanmıyorum zararlı bir ampül olmasa gerek.zaten göz de almıyor.Ama cool blue nun paketinin üstünde cadde tipi olmadığı yazıyo ingilizce ve almanca.Hatta nightbreaker serilerinde günlük kullanıma ve cadde tipine uygundur avrupa standartlarına uygundur yazıyor ingilizce ve almanca olarak.

Bu arada bir arkadaşım yeni fiesta aldı xenon paketli.Daha bugün karanlık bir yolda far denemesi yaptık.Nightbreaker daha uzun alana yayılıyor ve daha fazla aydınlatıyor.Fiestada hangi marka xenon kullanılıyor ne tip xenon kullanılıyor bilmiyorum ama mercekli olmasına rağmen yaydığı ışık zayıf orantısız ve sönük.Tamponun dibini ve hemen önünü çok iyi aydınlatıyor ama 8 adım ilerisinden itibaren neredeyse yok gibi.Far ayarı da en sondaydı.1numaraya alınca daha da kötü oldu.Sonuç o ki sanırım nightbreaker şu anda piyasadaki en iyi aydınlatan ve beyaz tonunda olan (4300K) ampüllerden bir tanesi.

Cool blue ve night breaker farketmiyor :( Halojen far olduğundan yeni kurala göre ağır kusurlu sayıyorlar. Tabi 1 ay içinde gidip tekrar muayene geçer alabilirsin ama orj. sarı ampüllerinle :) (nightbreaker var bende)

Bir akrabamın audi ile kaza yapması sonucu zenon motor ve ampullerini aldım motor dahil olmak üzere BOSH markadir. Mercek yok fakat karşıdan geleni kör etmiyor resimler kameradan kaynaklı puslu çıktı

370mz.jpg

Uzaktan... Sis Hariç.

370nj.jpg

Görüş...

370nn.jpg

maşallah maşallah 2. resimde belli zaten karşıdan geleni rahatsız etmediği :D

370mz.jpg

Uzaktan... Sis Hariç.

370nj.jpg

Görüş...

370nn.jpg
ampüllerin audidden çıkması ve markalı yada markasız olmadı değilki kör eden. xenon çalışma prensibi bizim halojenlerden farklı. onların içinde xenon gazı var. takılan balanslar aracılığıyla o gaz yanarak ışık veriyor. bu şekilde çok güçlü bir ışık kaynağı elde edilmiş oluyor. mercek yok ama göz almıyor demişsin. ikinci fotoğraftaki ışık körün gözüne gelse oda ışık görür heralde. daha ne olabilir bunun üstüne bilmem:) mercek xenonun güçlü ışığını toplamak içindir. bu şekilde ışık dağılma yapmaz ve karşıdan geleni kör etmez.

karşıdan gelene zararı yok demişsin ama birgün bu farlar yüzünden birisine kaza yaptırsan ve ölümüne sebep olsan yaşayacağın vicdan azabı mercekli fara vereceğin paradan daha fazla canını acıtacaktır emin ol. illaki xenon kullanıcam diyorsan diğer sürücülerin can ve mal güvenliği için lütfen mercekli far taktırın.

ayrıca aracın için CDX ler için yapılmış orjinal farlarda var. sonradan takılma cakma merceklerden istemiyorsan bundan alabilirsin.

Geri