Xenon beyazına yakın sevenler ama xenon uygulamasından çekinenler...

O vectradaki xenonlar biraz fazla ışık yayıyor gibi duruyor.Maksat malı kötülemek değil yanlış anlaşılmasın ama bilgisayar ekranından bile bu kadar parlıyorsa gerçekte oldukça göz alıyor demektir.Night breaker a gelince.Avrupa standartlarına uygun ve cadde tipi kullanıma uygun ibaresi bulunan bir şey ve de türkiyede kipa carrefour praktiker gibi yerlerde satılıyorsa nasıl oluyor da vizede patlıyor onu anlamıyorum.O zaman TC sınırları içerisine sokmasınlar :) devletin buğday üretip sonra buğday yedim diye bana ceza kesmesi gibi bir şey :) ben o farlarla vizeye girerim kimsede kaldın diyemez.Kutusu duruyo üzerindeki avrupa TUV ve cadde tipi etiketini ordaki teknikerin alnının çatına yapıştırırım yani :) millet pembeli morlu sarılı farlarla giriyor :)

Cool blue çok tatlı duruyor ancak üzerinde off road only yazısı var.Sadece trafiğe kapalı alanlarda kullanılıyor.TUV izin vermemiş caddede kullanmaya.Night breakerda caddede kullanılır ibaresi yer alıyor.Ağır kusur sayabilecekleri durumu nedir onu merak ettim.Göz alıyor desek göz almıyor.Yeterince aydınlatmıyor desek fazlasıyla yolu aydınlatıyor.Rengi saçma sapan desek beyaza yakın çok çok açık sarı,xenondan bile daha mantıklı bir rengi var en azından orjinal sarı ampüllere daha yakın rengi.Sonuç olarak nedir night breaker ı vizede kusurlu kılan?

Bir de interneti aradım taradım hiç bir başlık bulamadım night breaker taktırıp vizede kalan :)

ne olursa olsun bir halogen den xenon performansı alamıyorsunuz

hele hele kaliteli ve 6000K altında olan bir xenonsa mükemmel aydınlatıyor

ışığın kelvin değeri yükseldikçe gözün görme oranı azalıyor

şöylede bir durum var eğer xenon 6000K üzerindeyse bence halogen daha iyidir.

gecekusunda verilen nightbreaker yorumlarına aldırış etmeyin patladığı falan yok ben hazirandan beri kullanıyorum ikisi de sorunsuz.Konuyu yeni açtım ama farlar hazirandan beri araçta takılı.Eğer muaynede geçirmiyolarsa da araçlarındaki ayarsızlıklardandır.Ne renginden ne göz almasından hiç bi türlü bırakamazlar.Camının şekil değiştirdiği de yalan.Millete kalsa Opele de binilmez.Hatta test dergilerine kalsa Corsa son sırada Hyundai i20 birinci olmuş :) her söylenene inanmamak lazım ;)

Benim araçtakiler osram cool blue. Xenon gibi karşıdan geleni kör etmiyor.

dsc0183xm.jpg

slm abi sen bu cool blue leri ne kadardır kullanıyorsun senin yorumların ışığında bende sislere + kısalara alıcam patlamadan ne kadar dayanıyor ??

Selam arkadaşlar bugün vizeden çıktım sırf sorun olamsın diye night breaker ları çıkarıp orjinal farları takmıştım dün gece.Aralarında çok büyük fark var gerçekten de.Gözüm o kadar çok alışmış ki bir anda bütün aydınlatma gitti cılız yetersiz bir ışık oldu.Bu arada vizede sordum.Sorun olmazdı çıkarmasaydınız keşke dediler.Merceksiz xenon kullanımı ağır kusur o tür uygulamalar yaptırmayın ama Night Breaker halojen ampüllerinde bir sakınca yok dediler.Ve şunu da belirteyim ki 1.5senedir kullanıyorum halen bir patlama veya bozulma yok.Muayne ve ömür konusunda oluşan soru işaretlerimiz de böylece son bulmuş oluyor :)

slm abi sen bu cool blue leri ne kadardır kullanıyorsun senin yorumların ışığında bende sislere + kısalara alıcam patlamadan ne kadar dayanıyor ??
.
Swordfish arkadaşa sormuşsun ama bende kullandığından cevap vereyim.
Ben aracı 2.5 sene önce almıştım üzerinde öbür arkadaş bunu takmış kullanıyordu, halen bir problemi yok şükür.

Geri