xenon far

Yaptıgım araç muayene sırasında bu farlarla girdi.Halojen ampul uydurup takmıştım.Konuda detay mevcut.Ayrıca yükseklik motoruda çalışmıyordu.Sorunsuz geçti kagıdında hiç ibare yokmuş.
Halojen ampul takılınca sorun görmüyorlar.Bunu bizzat bu istasyonda çalışan teknisyenin agzından işittim.

Piyasaya öyle korku salınmış ki üzülüyorum.Bazı ufak detaylar atlanıyor ve komple ürüne mal ediliyor.

Oktay bey

Muayene sırasında halojen ampul ile tabi ki geçersiniz bu çok gizli veya bilinmeyen bir şey değil. Far seviyeniz hatalı veya motoru çalışmasın.

Asıl konu Xenon farlar. Yanlış veya doğru Xenon farlarda otomatik far seviyesi sistemi isteniyor. Zaten xenonlu üretilen araçlarda far seviye ve far yıkama sistemi var. Bu nu yapan araç üreticisinin bi bildiği vardır.

Aksini iddia etmiyorum ki.Teferruatlarınada fazlasıyla hakim oldugum bir durumdur.

Sonradan yapılan mercek çalışmasını,yeni nesil araçlara zaten şart olan bu kuralı kuralları özellikleri eski araçlara koymanın manası yok.Bu böyledir deyipte sen yapma geçemezsin demenin hiç mi hiç anlamıda yok diye düşünüyorum ve savunuyorum.Ha tüv bunu kabul etmiyor ama şu şekilde ediliyor diyorsa ve ediyorsa bu şekilde yapar gidersin.Ha yok risk almayım falan deniyorsa korkuluyorsa far değişimi modifiyesinden uzak durursunuz.Yada mercek taktırır sonra alırsın çıkma iyi kötü orjinal far gidersin.

Halojen fara 8000 k xenon takıpta dolaşmaktansa ya uygun üretilen R sınıfı xenon alır takarsın yada mercek takıp kullanırsın.Yada orjinal ile devam edersin.Muayene zamanıda kural ne ise ona uyup gidersin olay bundan ibaret.

Yeni araçlarda olan bir özelliği güzelliği belkide daha güzel şekilde eski araçlara uygulanabiliyorken 10 dakikalık bir muayene için kaldıki yapılan işlemin kusuru veya tehlike yaratacak bir şeyi yok iken neden yapmamayayım,yapmayasın

Benim düşüncem bu.

yeni nesil araçlara zaten şart olan bu kuralı kuralları özellikleri eski araçlara koymanın manası yok.Bu böyledir deyipte sen yapma geçemezsin demenin hiç mi hiç anlamıda yok diye düşünüyorum ve savunuyorum.

Böyle bir düşünce çok mantıksız. Kural kuraldır eski yeni araç fark etmez.
Astra G aracın otomatik far seviye ve far yıkma sistemi var. Eğer yapılacaksa her şey orijinali gibi yapılırsa tadından yenmez. Bu işe saygı duyulur.

Otomatik far seviye sistemini boş verelim. Mercekli Xenon olan aracın kesinlikle far yıkama sistemine ihtiyacı vardır. Sizin bunu bildiğinizi düşünüyorum.

Önemli olan işlemin kusuru değil kötü hava şartlarında aydınlatmanın azalması hayatı tehlike taşır.

Eğer yapılacaksa her şey orijinali gibi yapılırsa tadından yenmez. Bu işe saygı duyulur.

Otomatik far seviye sistemini boş verelim. Mercekli Xenon olan aracın kesinlikle far yıkama sistemine ihtiyacı vardır. Sizin bunu bildiğinizi düşünüyorum.

Önemli olan işlemin kusuru değil kötü hava şartlarında aydınlatmanın azalması hayatı tehlike taşır.

Detayları fazlasıyla biliyorum.Şunu belirtmem gerekiyor ben asla orjinal tarzda olmasın veya yapılmasın demiyorum ki.Amaç nedir modifiye ve bu yapılan işlemlerinde maliyeti var sırasıyla yapılır.Sen fıskıye takmazsan yapamazsın yapmamalısın mantıgını sevmiyorum.Mercek yaptıran bir müddet sonra far yıkamada taktırır ve mercekten daha ucuza mal olur hiçde zor işlem degil.Ayrıca iş bana kalsa silecegi olmayan hiç bir fara ben asla onay vermem.

Bu hayati tehlike kısmı halojen farların desenli cam düz cam farketmez su fıskıyesiz olanları içinde geçerlidir unutmayalım.Kirlenen o camlar nasıl temizleniyorsa bu sonradan takılan merceklerdeki far camlarıda temizlenir.Mercege geçerli olan kural halojen far içinde geçerlidir.

Tofaşların bir çok modelindede fıskıye var onlarada takılabilir.ama takmayanlar acaba bu orjinal farındaki bu özelliği acaba kaç defa kullanmıştır merak ediyorum.Şimdiye kadar hangi model olursa olsun hiç farın su fıskıyesi bozuldu denilen dogru düzgün bir şikayette okumadım.Mercek takılıpta u özelliği olan araçların bile şikayetini okumadım desem yalan olmaz.Bunlarda küçük detaylara sahip gerçekler.

Kısaca konuyu noktalayalım.Ben şu olmazsa bu asla olmaz yapılamaz mantıgını sevmiyorum. ve karşıyım bunuda şu bu kuralları var diretmesinide sevmiyorum.Kural kuraldır ve geçerlidir bu yatsınamaz gerçektir.Büyük firmalar bir çok aracında bu kurala uymayıpta versiyon adı altında mercek takıp halojen ampul kullanıp su fıskıyesi takmıyorsa kuralın alt tabaka farklı kurallarını devreye soktugu içindir.Yani çerçeve geniştir.Bunu dışardan daraltmanın anlamı yoktur hükümsüz kalır.

Modifiyede yaptıran kişi sırasıyla ve biliyorsa yaptırır.

Oktay bey
Farklı cümleler farklı anlatımlar fakat ana fikir aynı.

Xenon mercek olayını siz ne kadar biliyorsanız bizimde bildiğimizi biraz düşünün.
Forumda herkes kendi yorumunu özgürce yapabilir. Mercek konusuna bilende yazar bilmeyende.

Sizin düşüncenize saygı duyarım bu olaya tepkinizde haklı seviyede.

Fakat benim düşüncem eğer far modifiyesi yapılacaksa orijinal olmalı.
Yani far yıkama far seviye olmalı.
Kötü hava şartlarında mercekli özellikle de xenon far kullananların yolların gördüğünü sanmıyorum. Bu benim düşüncem.

Ve benim yaptığım mod bu yönde xenon taktım far yıkama ve far seviye sistemimde var. Tavsiye edeceksem bunu tavsiye derim.

Sizin yaptığınız mod tavsiye edemem. Tavsiye edilmesini de istemem.

Son düzenleme:
Sizi anlıyorum. fikir olarak belki aynı ama anlatım ve birazda düşünce farklılıgı var.
Öncelikle şunu belirteyim tabikide bu özellikler olursa zaten tavsiye edilir bu açıktır ama peki özellikli aracı olmayıpta mercek tutkusu var ise??Alamayacagı bir aracın özlemi ilemi yaşayacak bu tutkusunu yenmek için.

Yanlış anlamayın lütfen sizin bu yazınızda ben şunu anlıyorum.Benim aracımdan alın ve modifiyenizi yapın kullanın.Yoksa kendi aracınızda bu özellikler yok ise yapmayın tavsiye etmem.
Bu ifade diger aracı yok saymak olabilir yada sahibini kırabilir.

Ben bu işlemi yapacaklara şöyle yardımcı olmaya çalışırım.Arkadaşım bu modifiye yanında bunlar olmaz ise güvenlik zaafiyeti dogurur yapacaksan sırasıyla önce bunları yap sonra mercek tak ve mutlu ol.
İlla önce mercek olursada sonra bunları muhakkak yapmalısın.

98 model bir Astra neden mercek takamasın?Hemde Mercedes bilmem kaç modelinden sökülmüş bir mercek parçaları ile neden olmasın.Bunu sökülmüş parçası dahi arabasında olursa sevinecekk bir sürü kullanıcı vardır diye düşünüyorum.Şimdi mercegini takarsın sonra maddiyat olur fıskıyesini takarsın.İlla hepsi olmadan yapılmasın diye kural koymak bence yanlış.

ilk önce bunu yapar sonra onu yapar.Kaldıki otomatik yükseklik oldukca pahalı maliyetli bu olmasada olur tabiki ama lütfen biraz daha daha olumlu yaklaşalım derim.

Yeni nesil bir çok modelde halojen mercek olupta bu özelliklerin olmadıgıda bir gerçek.Sizin bu düşünceniz bence anlamsız kalıyor ve son derecede saygı duyuyorum.
Umarım buradaki bir kaç yazışmamız bazı fikirlere fikir dogurmuştur.
Hayırlı geceler ve günler diliyorum.

valla mercek olacaksa, far yıkama olacak, otomatik yükseklik olacak, halojen mercek takarsanız başka.

Apachi, göz alan, karşıyı rahatsız eden, görüşü düşürüp trafikte tehlike yaratan her türlü uygulamaya karşıyım, herkes heves ettiğini yapabilme özgürlüğüne sahip olsa trafikte araç kullanmazdık değil mi...

Herşeyin bir kuralı ve kaidesi var bence kurallara uygun olmadıkça bu işlemler araçlara uygulanmamalı...

Geri