Xenon temizlenme 2001 Vectra CDX

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ssdemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ssdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Almış olduğum vectranın orjinal olan xenon farlarında sıkıntı var. Bir xenon fara göre çok zayıf. Bunun sebebi ise; farın camı kararmış durumda ve de sanki mercek te pislenmiş gibi duruyor.

Acaba bu farı bir şekilde açıp temizleme imkanı varmıdır?

Ben ankaradayım bu işlemi yapacak bir usta varmıdır?

Yenisi pahalıymış gerek yok deniliyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Sadık Saner DEMİR

Farı açmayı denemeyin tavsiye etmiyorum. 2 kez açtım silikonladım ben kendi başıma ikisinde de su aldı tekrar. ucuz silikon kullandım ondandır belki ama bir ustaya verin o halletsin.

aynı sorun bendede var. aracın ampulünün kelvini düşük ondan kaynaklı...
8000K taktırırsan bir sorun kalmaz. ben yakında değiştireceğim. Zaten aracın orjinal ampulüne 130 YTL istiyor servis değiştirsende farketmiyor gene. Komple xenon kitler var 8000K onlar zaten 250 YTL ye kadar düştü. ben bi tane alıp takacağım. takan arkadaşlarım var çokta memnunlar

k ne kadar düşük olursa o kadar daha iyi aydınlatır.
en güzeli 4300k dır

bence farın yapısı ile ilgili bi sorun olabilir

4300K - 5000K - 6000K - 8000K vs. bu değer sadece ışığın renk tonunu belirler, ışık şiddetini etkilemez.
Işık şiddetinin ölçü birimi lümen'dir, XENON lambalarda genelde bu değer 3200 lm'dir.

far içi karardıysa boşuna ampül almayın. temizletmeyinde. ikisinide denedim. yenisini almak en iyisi.

Turna Opel

Aynı sorun bende de vardı,
Şaşmaz'da Turna Opel'e gidip TAHSİN USTA'yı buldum. (Kendisi de servisin 4 ortağından biriymiş).
Allah razı olsun farların içini bi güzel temizledi, ampullerden biri de kötüymüş onu değiştirdi. Toplamda 250 liraya mal oldu sonuçta. Tahsin usta çok yetenekli bi usta, ben bu forumdan öğrenmiştim mekanı, gerçekten de herkese tavsiye ederim.
Farlar tertemiz oldu ve artık daha iyi aydınlatıyo.
Fakat ne yapılırsa yapılsın yeni çıkan arabalardaki xenonlar kadar aydınlık olmuyor bir türlü.
Aşağıdaki arkadaşlardan birinin yazdığına göre sanırım ışık şiddetinin ölçü birimi olan lümen'le ilgili.
Bu far temizletme işinin ötesinde bi çare bilen varsa ben de faydalanmak isterim.

arkadaşlar ben de bu farın içini temizleme işlemini yapan bir yer buldum. Şaşmazda 2002 stop diye bir yer var. Farı ısıtarak açıyorlar ve daha sonra temizlik işlemini yapıp pres gibi bir şeyle kapatıyorlarmış. Bu ön far camını da bir çeşit tadilat ile üst yüzeydeki çizikleri de temizlemeye 100ytl istiyorlar toplamda. Ben yaptırıcam. Ancak bu xenonlar zannedersem arkadaşların da bahsettiği gibi gücünün az olmasınndan biraz daha az ışık veriyorlar. Yaptırdıktan sonra durumu anlatacağım teşekkürler

Sonunda 2002 stopa gidebildim ve de farlarımı temizlettirdim.

Vectra B cdx te tampon sökülmeden far çıkmıyor. Onun için de ayrıca kaportacıya bir ücret ödedim. Ama sonunda tertemiz bir görüntü elde ettim.

Bu iş bu kadar :)

Ekli dosyalar

• Photo-0012.webp
    Photo-0012.webp
    40.8 KB · Görüntüleme: 92
  • Photo-0011.webp
    Photo-0011.webp
    52.1 KB · Görüntüleme: 84
Geri