Yağ değişimini kendin yapmanın faydası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omero72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bırde yag degısımınden once yagın ıcıne katılan yagı ıncelten ve cozunmesını saglayan kımyasallar mevcut yaga katıp aracı 5 10 dak kadar rolantıde calsıtırıyosunuz dha sonra tum yağ cozulup kartele ınıyor daha sıvı sekılde..

O dediğin üründen bende kullanmayı düşünüyorum. Bakalım yağ demişim zamanım gelsin ;)

O dediğin üründen bende kullanmayı düşünüyorum. Bakalım yağ demişim zamanım gelsin ;)

Flush amaçlı temizlik ürünü kullanırım her 2 yağ değişiminde 1 kez.Ürünün üzerindeki yazan süreyi aşmamak çok önemli.Ben sık kullandığım için sürenin yarısı kadar bekliyorum.Solvent nevi çözücü madde olduğu için çok beklemeside iyi değil.Ayrıca her değişimde filtreyi mutlaka orjinali ile değiştirtirim ve içini bir miktar doldurmadan taktırtmam .Böylece yağ değişiminden sonraki ilk çalıştırmada 2-3 sn için de olsa yağlamada kesintiyi engellemiş olursunuz.

Flush amaçlı temizlik ürünü kullanırım her 2 yağ değişiminde 1 kez.Ürünün üzerindeki yazan süreyi aşmamak çok önemli.Ben sık kullandığım için sürenin yarısı kadar bekliyorum.Solvent nevi çözücü madde olduğu için çok beklemeside iyi değil.Ayrıca her değişimde filtreyi mutlaka orjinali ile değiştirtirim ve içini bir miktar doldurmadan taktırtmam .Böylece yağ değişiminden sonraki ilk çalıştırmada 2-3 sn için de olsa yağlamada kesintiyi engellemiş olursunuz.

Böyle bir ürün iş görür mü? sence?

Guex Nano Motor iç temizleyici 250ml 17329 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com

hm baya güzel yeni mesajlar gelmiş. Özellikle yağı değiştirdikten sonra 2-3 saniyelik yağ kesintisini azaltmak için filtrenin içine yağ konularak takılması tavsiyesi ilgimi çekti. Onu uygulayabilirim.

Öte yandan yağ değişiminde motor içini temizlemek için ek madde pek kullanmak istemem. Öncelikli amaç kirli yağın mümkün olduğunca boşaltılması, onun üstüne motorun içini tertemiz yapmaya calışmak ters sonuçlar doğurabilir, özellikle benim aracın motoru için.

Bir arkadaş bu şekilde kendi değişim için uygun ev de gerekli demiş. Aslında bu iş için uygun ev diye birşey yok, sadece üzerine kağıt koyduktan sonra üzerine rahatlıkla yatabileceğiniz herhangi bir zemini olan yer olması yeterli. Krikoyu ve sehpaları bagaja koyduktan sonra istediğiniz uygun yere çekip yapabileceğiniz ve hatta sehpa üstünde gece bekletebileceğiniz bir işlem. Cunku kapılarını kitleyip gidbilirsiniz ve sehpa üstündeyken kimse araca zarar veremez, alta doğru akan yağ tepsisini de hiçbir Allah'ın kulu çalmak istemez diye düşünüyorum.

aynen mazdanın motor bıraz hassas onda kullanmaya gerek yok..

nadır abı ıs gorur bısey tabıkı bıde sanayı ye ugradgında sor bakalım ne kadar dıcekler..

iyi güzel de, bu kadar takıntılı iseniz, aracın sadece önünü kaldırdığınız için, karterde gene yağ kalması muhtemel.

Birşeyleri yapabilmek/başarabilmek insana sonsuz bir haz verir. Ayrıca elinden iş gelenlerin kendi işlerini kendilerinin görmesinde fayda vardır. Diğer yandan bir aracın karter tıpası ne kadar açık kalırsa kalsın blokta mutlaka bir miktar sıvı (bu durum yağda olduğu gibi soğutma suyunda da geçerlidir) kalacaktır, ayrıca blokta kalan yağın süzülmesi sıcak motorlarda daha kolay olur. Sağlıklı bir yağ değişimde motor içini temizleme amaçlı ürünler kullanılabilir ama iş paraya dayandığı için artık bu tür malzemeleri kullanan çok az kişi kaldı :(.

O konuda da aslında yazacağım birşeyler vardı fakat işin teknik kısmına ağırlık verdiğim için yazmadım: Normalde araçta birçok şeyi gerçekten hep kendim yaparım Fakat geçen Salı yağı değiştirmeye niyetlendiğimde benim işlerin biraz yoğunlaşmış olması ve o gün yağ değişim gibi bir şeye çok üşendiğim için servise yaptırmak istedim, birisi değiştirirken ben de uzaktan seyredecektim yani.

ancak dediğim gibi tüm servisler doluydu. Büyük ihtimalle bayram boyunca aracını kullanıp servis ihtiyaclarını bayram sonrasına erteleyen insanların çok olmasından kaynaklı durumdu. Tanıdığım 3 servisten sonra tanımadığım başka servisleri de dolaştım, onlar doluydu. Ancak ondan sonra istemeye istemeye kendim yapmaya karar verdim.

bence en mantıklısını yapmıssın kendın degıstırerek en saglam ustayada gıtsen egerkı elınden gelıyosa sen her zaman onlardan daha guzel yaparsın cunku kendı malın daha dıkkatlı olursun usta parasını alır tamam yanı ama sen ole degıstrmezsın.. benım ımkanım olcak ben 2 3 yag degısımınde bır kartel ı sokerım mazotla yıkarım aracın tum yagını akıtırım olmadı bensınle yıkarım bısı yaparım yanı tertemız olur..

Arkadaşlar aslında yağı kendi değişim yapmak isteyenler için şöyle yapmaları daha iyi olacaktır.Karter tapasını açtıktan sonra dilediğiniz kadar bekleyin ve yarım litre yağı karter tapasını takmadan bir daha dökün.Sonra yarım litrenin tamamı süzülmeden örnek 5 dakika sonra tapayı kapatın.Yağların özellikleri gereği metallere yapışırlar,temiz yağı göndererek olabildiğince fazla noktada yapışıp kalan kirli yağıda aşağıdan alabilirsek ve sonrasında tapayı kapatırsak daha güzel bir sonuç alabileceğimiz görüşündeyim.

Geri