Yağ Eksiliyor...

rimednac

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Belki farkına varan olmamıştır ama uzun bir aradan sonra geri döndüm:)

Lafi uzatmadan, geçenlerde arabamı 10 gün filan kullanmamıştım. Sonra uzun yola çıkmam icap etti. Arabayı çalıştırdığımda dizel motor gibi ses çıkarıyordu. Hemen sanayiye gittim. Siboplarla ilgili bir şey söyledi. Ayrıca araba 1.5 litre kadar yağ eksiltmiş.. Yağ ekledik ses bi müddet sonra kesildi. Her hangi bir yerden yağ kaçırmıyor. Egsoz gazında da bir anormallik yok. bu yağ neden eksilmiş olabilir kafam çok takılıyor ???

km kaçta. bendede aynı sorunvar. sızdırma yok, mavi duman yok. usta motor bitmiş diyo km 230000 de.

Benim araba devirli kullandığımda yağ eksiltiyor.Normal kullanırsam problem yok.

sanırım hepimizde aynı problem var. araç büyük ihtimalle yağ yakıor. çözüm bulusanız benimle de paylaşırsanız sewinirim.

Belki farkına varan olmamıştır ama uzun bir aradan sonra geri döndüm:)

Lafi uzatmadan, geçenlerde arabamı 10 gün filan kullanmamıştım. Sonra uzun yola çıkmam icap etti. Arabayı çalıştırdığımda dizel motor gibi ses çıkarıyordu. Hemen sanayiye gittim. Siboplarla ilgili bir şey söyledi. Ayrıca araba 1.5 litre kadar yağ eksiltmiş.. Yağ ekledik ses bi müddet sonra kesildi. Her hangi bir yerden yağ kaçırmıyor. Egsoz gazında da bir anormallik yok. bu yağ neden eksilmiş olabilir kafam çok takılıyor ???
sizin aracın yağı zaten eksikmiş ve uzun süre kullanmayınca silindir kapağında bulunan ve lifterlerdeki yağ kartere inmiştir ve motor çalıştığında ses yapar çünki lifterler boştur doldurması biraz uzun sürebiliyor bazen sizde yağ ekleyince sorun kalmamıştır bence problem yok.

bendede var yag eksiltme sorunu,hic bi yerde kacak ve problem yok ama yag eksiltiyor,ne olabilr acaba?

bütün arabalr yağ eksiltir bu çalışma prensibinde var.onunda bir miktarı var.ama tam sentetik yağ kullanılan bütün arabalar yağ eksiltiyor.buna cözüm yok .motor yağının inceliğinden kaynaklanıyor.diğer türlü aşırı bir yağ sarfiyatı varsa araca 1000 km yağ sarfiiyat testi yaptırın eksilen yağ miktarını tespit edin.satndartlar içindemi değilmi sonrasında karar verin.usta bu araba motor istiyor şunu istiyor.önce tesetleri yapsın sonra teşhisi koysun........

benim yag secimimin de yanlis oldugunu soylemisti tam olarak bilmiyorum ama bu "10 - 40" muhabbetleri filan iste. bu arada araç 235.000 de..

Arkadaşlar bendede 97 astra var yaklaşık 1400 km de 1 litre yağ eksiltiyor ama ne mavi duman atıyor ne de anormal bir durum var fakat muhtemelen sübap keçelerinden kaçırıyordur dedi servisteki arkadaşlar.Ben şimdi yağ ekleye ekleye biniyorum.Forumda bazı arkadaşlar tüm arabaların yaktığından falan bahsetmiş bende birde 1.7 dizel Combo var ilk bakımına 17000 km de götürdüm servise girmeden önce yağ çubuğunu çektim bir milim bile düşmemişti.

Geri