Yağ hakkında . yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fyt44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fyt44

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
s.a arkadaşlar . 2011 opel astra j kullanıcısıyım aracım henüz 12.000 km de 1 yılı doldurmasına 15 gün var . 4 gün önce yağ lambası yandı motor yağı değiştirin diyor şuan yağ ömrü %5 yazıyor . benim bildiğim 15000 de yağ değişir . ne yapmam gerek aracı suan servise götürmek istemiyorum aracı kullansam bi sıkıntı verirmi yağın kontrol ettim 5-6 cm yağ gözüküyor . ortalama kaç km daha yol yapabilirim bi sıkıntı verir mi acaba

Ynt: Yağ hakkında . yardım lütfen

Aracınızın motoru turbo ise dizel benzinli fark etmez çok geç bile kalmışsınız. Öyle 15bin denilmesine hiç itibar etmeyin. Onlar zamane söylemleri. Yağ-filtre değişimi toplam 80 lira gibi bir rakam. Aldığınız risk kesinlikle buna değmez. Dışarıdan 55 liraya gm 5-30 dexos2 ve 15 liraya filtre yi alıp herhangi bir yerde 10 lira gibi bir rakama değiştirebilirsiniz.

eketen link' Alıntı:
Aracınızın motoru turbo ise dizel benzinli fark etmez çok geç bile kalmışsınız. ֖yle 15bin denilmesine hiç itibar etmeyin. Onlar zamane söylemleri. Yağ-filtre değişimi toplam 80 lira gibi bir rakam. Aldığınız risk kesinlikle buna değmez. Dışarıdan 55 liraya gm 5-30 dexos2 ve 15 liraya filtre yi alıp herhangi bir yerde 10 lira gibi bir rakama değiştirebilirsiniz.
+95  bravoo

thejazz link' Alıntı:

ince ince dalga geçmekte kararlı gördüm sizi  011zaa

Aracım 1.4t duyumlarıma göre aracı 1 sene yatırsanda o yag seviyesi %0 oluyomus yani aracın bilgisayarı kendisi 1 yıla göre programlanmıs . ama yag cubugunu kontrol ettigimde 5-6 cm yag görebiliyorm.

eketen link' Alıntı:
ince ince dalga geçmekte kararlı gördüm sizi  011zaa
Ehueheu  ;)
Ara yağ değişimi yapmakta fayda var lakin Sn. Emre Bey, aynen katılıyorum size :)

fyt44 link' Alıntı:
Aracım 1.4t duyumlarıma göre aracı 1 sene yatırsanda o yag seviyesi %0 oluyomus yani aracın bilgisayarı kendisi 1 yıla göre programlanmıs . ama yag cubugunu kontrol ettigimde 5-6 cm yag görebiliyorm.
Yağ değişim periyodu 1 sene yada 15.000 Km. Sn. Fyt44. Yani hangisi önce dolarsa, ancak bazılarımız ara yağ değişimleri yaptık. Örneğin 7500 Km. de vs.

fyt44 link' Alıntı:

Yağ çubuğu size karterdeki sıvının seviyesini gösteriyor. Aracınız için hayati öneme sahip olan şey seviyeden önce o sıvının durumu ve kalitesi. Ne yaparsanız yapın araç 1km de bile olsa olması gereken en geç 1 yıl sonunda yağın değişmesi. İşin aslı en olması gerekeni 6 ay da hadi 1 yıl diye iyimser davranılıyor.

Yardimini icin tesekkurler en iyisi ben araci servise goturim bakimda yaptirmis olurum

fyt44 link' Alıntı:
Yardimini icin tesekkurler en iyisi ben araci servise goturim bakimda yaptirmis olurum

En güzeli.

100 liradan kaçarken 3-5 bin den olmak var. Değmez. :)

Geri