Yağ hakkında . yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fyt44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yağ hakkında . yardım lütfen

fyt44 link' Alıntı:
Yardimini icin tesekkurler en iyisi ben araci servise goturim bakimda yaptirmis olurum

km dolmasa bile yağ kalitesi düşmüştür yılı dolduğu için, yağ kesinlikle değişmeli

thejazz link' Alıntı:
Yağ değişim periyodu 1 sene yada 15.000 Km. Sn. Fyt44. Yani hangisi önce dolarsa, ancak bazılarımız ara yağ değişimleri yaptık. ֖rneğin 7500 Km. de vs.

֜zerime alınmıyorum; 15.000km de yapılması gereken ilk yağ değişimini 6600km de yaptırmıştım.  :)

Daha sonra 15.000km de tekrar, şu an 20.000km deyim 22.500km de tekrar..

15.000km tozlu şartlar ve kısa mesafeli kullanım için kötü bir seçim, araba arıza yapmaz ama içim de rahat etmez.

Tolga KARACA link' Alıntı:
֜zerime alınmıyorum; 15.000km de yapılması gereken ilk yağ değişimini 6600km de yaptırmıştım.  :)

Daha sonra 15.000km de tekrar, şu an 20.000km deyim 22.500km de tekrar..

15.000km tozlu şartlar ve kısa mesafeli kullanım için kötü bir seçim, araba arıza yapmaz ama içim de rahat etmez.

Aynen. Onno usta bir keresinde 6 ayda bir değişimin daha iyi olduğunu söylemişti. Kimsenin hesap etmediği duran yağ 1 senede değişiyorsa km yapan aracın yağının hem zaman olarak hem de km olarak eskidiği.

Aynısı benim de başıma 1 ay kadar önce geldi. Araç 11.500 km civarındaydı. Servise telefon ettim hemen ve yağı değiştirmemin gerekli olup olmadığını sordum. Adam 15.000 bakımında zaten değişeceğini, sadece yağ seviyesini kontrol etmemi ve seviye normal aralıktaysa değişim yapmamın gerekmediğini söyledi. Ben pek tatmin olmadım bu cevapla, yine de değiştirmek istediğimi söyledim ve fiyat bilgisi vb. öğrenmek istedim. Adam ısrarla değiştirmemin gerekmediğini, aracı satarken sıfırlamayı unuttukları için olması gerekenden daha erken uyarı verdiğini söyledi. Sonra yağ ömrünü kendim sıfırladım ancak bu durum hiç içime sinmiyor açıkçası. 15.000 bakımına 3.000 km var şu anda. Şimdi yağ değişimi yapsam, 15.000 bakımında yine değiştirirler mi? 3.000 km önce yağ değişimi yaptığımı söylesem, 15.000 bakımında yağ değişimini bakım kapsamından çıkartırlar mı acaba? Parasında değilim ama şimdi yağı değiştirip, 2 ay sonra tekrar yeni yağ koydurtmak da biraz garip olacak. Bu durumda beklemek daha mı mantıklı sizce?

xylent link' Alıntı:
Aynısı benim de başıma 1 ay kadar önce geldi. Araç 11.500 km civarındaydı. Servise telefon ettim hemen ve yağı değiştirmemin gerekli olup olmadığını sordum. Adam 15.000 bakımında zaten değişeceğini, sadece yağ seviyesini kontrol etmemi ve seviye normal aralıktaysa değişim yapmamın gerekmediğini söyledi. Ben pek tatmin olmadım bu cevapla, yine de değiştirmek istediğimi söyledim ve fiyat bilgisi vb. öğrenmek istedim. Adam ısrarla değiştirmemin gerekmediğini, aracı satarken sıfırlamayı unuttukları için olması gerekenden daha erken uyarı verdiğini söyledi. Sonra yağ ömrünü kendim sıfırladım ancak bu durum hiç içime sinmiyor açıkçası. 15.000 bakımına 3.000 km var şu anda. Şimdi yağ değişimi yapsam, 15.000 bakımında yine değiştirirler mi? 3.000 km önce yağ değişimi yaptığımı söylesem, 15.000 bakımında yağ değişimini bakım kapsamından çıkartırlar mı acaba? Parasında değilim ama şimdi yağı değiştirip, 2 ay sonra tekrar yeni yağ koydurtmak da biraz garip olacak. Bu durumda beklemek daha mı mantıklı sizce?
eğer şimdi yağı değiştirseniz 15 bin bakımından tekrar değiştirmenize gerek kalmaz
benim polen filtresi garantiden değişmişti 30 bin bakımında tekrar değştirmediler
faturaya da yansımadı fiyatı
Değiştirip değiştirmemek size kalmış, eğer bir yılını doldurmamışsa tabi ki idare eder bence aracı zorlamadıktan sonra
ama değişse en azından riske girmemiş olunur

Bence hemen servise gidin riske girmeye değmez  hem aracınız garanti dışı kalmaz, zaten bir yılın dolmasına da 15 gün kalmış biliyorsunuz yılı geçirirseniz aracınız kilometresi dolmasa bile garanti dışı kalıyor

xylent link' Alıntı:
Aynısı benim de başıma 1 ay kadar önce geldi. Araç 11.500 km civarındaydı. Servise telefon ettim hemen ve yağı değiştirmemin gerekli olup olmadığını sordum. Adam 15.000 bakımında zaten değişeceğini, sadece yağ seviyesini kontrol etmemi ve seviye normal aralıktaysa değişim yapmamın gerekmediğini söyledi. Ben pek tatmin olmadım bu cevapla, yine de değiştirmek istediğimi söyledim ve fiyat bilgisi vb. öğrenmek istedim. Adam ısrarla değiştirmemin gerekmediğini, aracı satarken sıfırlamayı unuttukları için olması gerekenden daha erken uyarı verdiğini söyledi. Sonra yağ ömrünü kendim sıfırladım ancak bu durum hiç içime sinmiyor açıkçası. 15.000 bakımına 3.000 km var şu anda. şimdi yağ değişimi yapsam, 15.000 bakımında yine değiştirirler mi? 3.000 km önce yağ değişimi yaptığımı söylesem, 15.000 bakımında yağ değişimini bakım kapsamından çıkartırlar mı acaba? Parasında değilim ama şimdi yağı değiştirip, 2 ay sonra tekrar yeni yağ koydurtmak da biraz garip olacak. Bu durumda beklemek daha mı mantıklı sizce?

Yağı dışarıda değiştirirseniz faturalı olması fark etmez 15bin de serviste değiştirmeyebilirsiniz. Ancak garanti süresi içerisinde motorda - turboda herhangi bir sıkıntı oluşursa garantiye sokamazsınız. Yağı serviste değiştirirseniz ve faturalandırırsanız 15bin bakımında değiştirmezsiniz. Garantinize de bir şey olmaz. Ya da şimdiden yıllık/15bin bakımını yaptırırsınız.

eketen link' Alıntı:
Ya da şimdiden yıllık/15bin bakımını yaptırırsınız.

Böyle bir seçenek olduğunu bilmiyordum. İsteğe bağlı olarak bakımı erken yaptırabiliyor muyuz?

xylent link' Alıntı:
Böyle bir seçenek olduğunu bilmiyordum. İsteğe bağlı olarak bakımı erken yaptırabiliyor muyuz?

Ben önceki araçlarımda yaptırıyordum. Opel in de farklı politikası olduğunu sanmam.

eketen link' Alıntı:
Ben önceki araçlarımda yaptırıyordum. Opel in de farklı politikası olduğunu sanmam.

Bunu araştıracağım, böyle bir şey mümkünse bakımı erken yaptırmayı düşünürüm. Sürekli servise gitmeyi pek sevmiyorum, çok zaman kaybı oluyor. Tek seferde aradan çıkartabilirsem güzel olur. Bilgilendirme için teşekkürler.

Geri