yağ kacagi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exp27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: yağ kacagi

Servisden detaylıca bilgi aldım;

-Şanzımanda fazla basınçtan oluşan hava nedeniyle havayla birlikte yağda çıktığı,
-Fabrikadan aldıkları talimatlara göre de tahliye hortumu bağladıklarını,(otomatik şanzımanlarda olduğu gibi dediler)

belirttiler.

Şanzımanda oluşan hava konusunda bilgisi olan var mı?Aşırı hareket oluştuğunda acaba dışarıya hava atarak dengeleme mi söz konusu,motor dan da hiç anlamıyorum.

Hayırlısı bakalım..

Benzinli aracı olan bir arkadaşımdan ricam ;

Bu ön kısmın fotoğrafını koyabilirler mi?
Hiç böyle anormal durum oldu mu?
teşekkürler,

Herkese iyi haftasonları,

Sorumun cevabını OTOHABER den Sn.ONNO Usta ya sordum,cevabı aşağıdaki gibi;aynı sorunla karşılaşan arkadaşlara yararı olur düşüncesiyle buraya gelen cevabı yazıyorum:
Sayın ֖zcan ...........

2013 yılı üretimi olan Opel Astra aracınızın şanzıman yağ tapası olarak nitelediğiniz ancak şanzımanın üst kısmında yer alan şanzıman içi yağ havalandırması supabının olduğu bölgeden sızan yağ değil yağ buharıdır.

şanzımanın ısınması ile birlikte oluşan iç genleşmeler ile birlikte yağda da ısınma ile buharlaşma söz konusu olup bu hareketlilik de havalandırma supabı ile tahliye olmak zorundadır.  Havalandırma supabının üretim veya tasarım hatası sonucunda başka araçlarda da sorun olan yağ buharı birikim ve sızıntı şikayetleri ile supaba eklenen bir hortum ile birikimin şanzıman üstüne bulaşmadan araç dışına tahliyesi sağlanmış.  Bu bölgede var olan buharlaşma ile yağın eksilmesi de söz konusu olmadığından endişe etmenize gerek yok. Doğru ve isabetli bir müdahale yapılmış.

ONNO USTA

Turkuvaz Dergi Grubu

onno.usta@otohaber.com.tr

www.otohaber.com.tr

Extra başka bilgiyi paylaşmak isterim;

Yıllık bakım yaptırdım:576 TL-ANKARA

Bilginiz olsun,

Geri