Yağ markası ve litre

esolak85

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba aracımı yeni aldığım için hangi marka yağ koyacağımı bilmiyorum bu konuda tavsiyeleriniz ne olur aracım 1.6 136 beygir dizel 2018 80 binde bu konuda destek verirseniz sevinirim birde bu araçlar kaç litre alıyor

Merhaba, aracınız hayırlı olsun. Ben gm, mobil 1, 3-4 kere liqui moly top tec 4600 kullandım ve 3 yıldır da motul x clean efe kullanıyorum. Aralarında kullanıcı olarak tespit edebildiğim bariz bir fark yok diyebilirim. Aracın kitapçığında 5lt yazar yağ kapasitesi. Ustalar 5,5lt koyar. 5 koyarsanız yağ çubuğunda 1-1.5 diş eksik görürsünüz, 5,5 koyarsanız max çizgisini az bir miktar aşar. Gerçek kapasite 5,15lt diyebiliriz(İki adet 4lt yağ alırım genelde.). Filtrelerde yağ, mazot ve hava filtrelerini orjinal alırım gm. Mazot filtresini bu güne kadar her bakımda değiştirdim. Son bakımda mazot filtresini filtron aldım ve yeni ustamın da tavsiyesiyle bu sefer değiştirmedim, iki bakımda bir değiştirmeye karar verdim. Orjinal hava filtresi mann üretimi, yağ ve mazot filtreleri hengst üretimi. Hava filtresi mann ile mann üretimi olmasına rağmen orjinal gm birbirinden kalite olarak biraz farklı. Hengst'in kendi markasıyla üretimi yok. Bosch ve mann'ın çok fazla çakması mevcut. Ya orjinal ya da filtron öneririm. Filtron ürünleri kaliteli görünüyor. Motul yağların da çakması çok, bayiden almakta fayda var. Parça değişimi yapacağınız zaman fiyatını iyi araştırmak kaydıyla yetkili servis çoğu zaman fiyat olarak daha uygun oluyor, ayrıca servis garantili de olmuş oluyor.

Geri