Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yağ bakımı, yılda bir ve ya 10k km de bir olur. Bunların hangisi önce dolarsa o geçerli.
Önceki sahibinin lafına itimat etmemeli, araç uyarısına bakılmalı. Hatta ben olsam kafam rahat olur diye hemen değiştiririm. Çünkü her aldığım arabada önce yağ ve filtre değişimi yapıyorum.
Yağ bakımı, yılda bir ve ya 10k km de bir olur. Bunların hangisi önce dolarsa o geçerli.
Önceki sahibinin lafına itimat etmemeli, araç uyarısına bakılmalı. Hatta ben olsam kafam rahat olur diye hemen değiştiririm. Çünkü her aldığım arabada önce yağ ve filtre değişimi yapıyorum.
Astra j bakım sayacı 15000 km sayıyor ve buna göre yüzdeyi oranlıyor. Sizin yüzde 35 ise bakıma 5250 km kalmış demektir. Yani ortada bir sıkıntı yok.
Aracın kilometresi yüksekse 10 binde bir bakım yapmak daha iyi olabilir. Aracınız 1.4t ise dexos 1 gen 2 yağ dışında asla yağ kullanmayın. Vuruntu ve sekman kırmaya yol açıyor uyumsuz yağlar.
Aracınız dizelse sanırım dexos 2 kullanılıyor tam emin değilim.
Bencede %35 değiştirmen için erken...%10 un altına düşünce değiştir...Yani yaza girişe kadar bekle derim...Ozaman yazlık bakımını yaptırısın...Hava+Polen+Yakıt+Yağ ve yağ filtresini değiştirisin...
Astra j bakım sayacı 15000 km sayıyor ve buna göre yüzdeyi oranlıyor. Sizin yüzde 35 ise bakıma 5250 km kalmış demektir. Yani ortada bir sıkıntı yok.
Aracın kilometresi yüksekse 10 binde bir bakım yapmak daha iyi olabilir. Aracınız 1.4t ise dexos 1 gen 2 yağ dışında asla yağ kullanmayın. Vuruntu ve sekman kırmaya yol açıyor uyumsuz yağlar.
Aracınız dizelse sanırım dexos 2 kullanılıyor tam emin değilim.
Küçük bir ilave yapayım, sayaç 15bin km ve 12 ay üzerinden sayar. Hangisi ilerideyse ona göre bir değer gösterir. Mesela bakımdan bu yana 2000km yapılmış ve 9 ay geçmişse sayaç kalan yağ ömrünü %25 gösterecektir. (12-9=3 100*3/12=25)