yağ seviyesi + silindirdeki pas

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cohoba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: yağ seviyesi + silindirdeki pas

Selam,

Fazla yağ motorun zorlanmasına, ekonomik yapısının bozulmasına ve yağlama kalitesinin düşmesine neden olabilir.

Yağ dolum deliğinden gördüğünüz mil üzerindeki çizgiler normal çalışma izleridir, sandığınız kadar aşırı olsalardı aracınız kısa sürede arıza yapardı zaten.

Uzun süre çalışmayan aracın yağını ölçtüyseniz yağın tamamı kartere birikeceğinden fazla çıkabilir, çalışan aracı durdurup ölçüm yapıldığında da eksik çıkar, motorun stop ettikten 5-10 dk sonrasında ölçerseniz doğru sonuca ulaşırsınız tabi ölçmeden önce yağ çubuğunu çıkarıp bir bezle silin sonra tekrar sokup ölçün.

iki gün önce sanayide kendisinden çok met edilen bir motor ustası ile tanıştım. daha önce de bir kaç kez aracım yok iken oturmuşluğum vardı. ona götürdüm.
yağ 150-200 ml fazla bundan zarar gelmez dedi. evet kapaktan baktığımda pistonlar değil eksantrik görülüyor. onlar da bundan önceki yağ değişim zamanı geçirildiği ve uzun süre yattığı için olmuştur muhtemelen, ayrıca pas değil kurum dedi. ben de güvendim bakalım şimdilik.inşallah öyledir. yorumlar için tekrardan teşekkür ederim hepinize.

Geri