yakıt deposu kaç litre???

Ynt:

Depoyu sonuna kadar emdirmek iyi degil bence, yakit kaliteli degilse dibe coken pisligi tortusu pompaya zarar verir derler hep. Bende bu baglamda hic isigi yakmamaya calisirim.

Ynt:

Aydn link' Alıntı:
Depoyu sonuna kadar emdirmek iyi degil bence, yakit kaliteli degilse dibe coken pisligi tortusu pompaya zarar verir derler hep. Bende bu baglamda hic isigi yakmamaya calisirim.
Aydinim sen doğrusunu yapıyorsun kardeşim bakma sen bize  okkk

Ynt: yakıt deposu kaç litre???

opel asta j için konusuyorum yedek depo 51+5 gibi şeyler soz konusu deil arkadaslar yedek depo yok sadece yakıt pompasındakı samandıra dıbe degdıgınde deponun dibinde kalan yakıtı cekıyor araba buda 3 yada 5 lıtre bişey yapıyor deponun ıcınde ozel bı bölme yok. yakıt pompasını deiştirmiştim aracın orda ustayla bırlıkte ıncelemıstık ve şunu belırtmelıyım kesınlıkle ceyrek depodan düşük kullanmayın çünkü yakıt pompası o durumda deponun tamda dibini süzüyor . o gün yakıt pompasını inceledıgımızde bunu çok ıyı anladım kesınlıkle ceyrek depodan asagı indirmiycem yakıtı . :)

Geçen hafta aracımı teslim alınca Odak yanındaki PO'ya girdim. 57 litre dizel yakıt aldı. 243 TL'de pompa attı, düz 250 olsun dedim :) Bu arada yakıt deposundan fren yaptıkça lok lok diye ses geliyor, çok şaşırdım :)

Umut Hoca link' Alıntı:
Geçen hafta aracımı teslim alınca Odak yanındaki PO'ya girdim. 57 litre dizel yakıt aldı. 243 TL'de pompa attı, düz 250 olsun dedim :) Bu arada yakıt deposundan fren yaptıkça lok lok diye ses geliyor, çok şaşırdım :)

Evet o ses bazı model Astra'larda kronik bir problem. Depoya dalgakıran takılması gerekiyor. Servisten garanti kapsamında onaylanmış olmasına rağmen depoyu söktürmek istemediğim için  gidip taktırmadım. Beni hiç rahatsız etmiyor, hoşuma bile gidiyor  açıkcası :) Yakıt 1 çeyrek depo kadar azalınca ses kesiliyor, uzun yolda ise seyir halinde hiçbir şekilde ses yapmıyor...

Bu arada fazla yakıt almak her şeyden önce şamandıraya zarar verir ve gösterge sapıtır, ya da hiç göstermez, değişmesi gerekir.  Kimseciklere tavsiye etmem :)

REC link' Alıntı:
Evet o ses bazı model Astra'larda kronik bir problem. Depoya dalgakıran takılması gerekiyor. Servisten garanti kapsamında onaylanmış olmasına rağmen depoyu söktürmek istemediğim için  gidip taktırmadım. Beni hiç rahatsız etmiyor, hoşuma bile gidiyor  açıkcası :) Yakıt 1 çeyrek depo kadar azalınca ses kesiliyor, uzun yolda ise seyir halinde hiçbir şekilde ses yapmıyor...

Bu arada fazla yakıt almak her şeyden önce şamandıraya zarar verir ve gösterge sapıtır, ya da hiç göstermez, değişmesi gerekir.  Kimseciklere tavsiye etmem :)
Tamamen bitirmenin problem oluşturacağını biliyordum ama tamamen doldurmanın bi sorun olacağını bilmiyordum. Bu ne ya ne yapsak sorun oluyor yoksa astrada mı bi sorun var  kahka536

harunhoca link' Alıntı:
Tamamen bitirmenin problem oluşturacağını biliyordum ama tamamen doldurmanın bi sorun olacağını bilmiyordum. Bu ne ya ne yapsak sorun oluyor yoksa astrada mı bi sorun var  kahka536

Hayır, şamandıraların çalışma prensipleri hemen hemen aynı olduğu için neredeyse tüm araçlarda bu böyle. Daha önce Renault Trafic minibüste bile değiştirmiştik :)

Adamlar bitince yakıt almak için uyarı ışığı koymuşlar, ışık yanarsa yakıt alınır. Depo dolunca yakıt dolumu kesilsin diye benzin istasyonlarında akıllı tabancalar var.  depo dolarsa yakıt kesilir. ֖yleyse bu ikisinin dışında yer almaya çalışmak niye? Sanırım sorun bizde  :D

Benimde merak ettiğim araç 90 km yol gider görünüyo ama ışık bu noktadan sonra yanmaya başlıyor 50 lere kadar düştüm bugüne kadar ama daha fazlasına gidemiyorum hava yapmasın diye korkuyorum yolda kalmaktan. Daha önce deneyen oldu mu acaba kaç km ye kadar gidiyor araç acaba 30 km gösterge ye kadar gider mi

110 km aşağısında aracımda yanıyor ışık acımıyor :) Yol bilgisayarı 50km altında yanılmıyorsam iptal oluyor 50-40 o arada birşey. Alınan yol kalan km göstermiyor uyarı silinmiyor.

evet o uyarının gitmemesi olayı benim de başıma geldi, aslında ben de merak ediyorum, ışık yandığında içinde kaç litre yakıt var ve ışık yanıp sönmeye başladığında kaç litre var. Bunları bilmek şu açıdan iyi oluyor, özellikle uzun yolda istemediğim bir istasyondan almak durumu meydana gelebiliyor. Tahminim ışık yandıktan sonra bi 90-100 km gider ortalama. Yanıp sönmeye başladıktan sonra ise 20 km daha ya gider ya gitmez.

Geri