Yakıt Seviyesi Düşükken Yol Bilgisayarı

AlparslanGnc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba abilerim kardeşlerim Opel Astra Sedan 2015 model aracımın yakıt seviyesi düşükken yol bilgisayarı sadece yakıt uyasrısını gösteriyor diğer menülere de geçmiyor herkesde mi böyle yardımcı olabilirmisiniz
opel_astra_2011_benzin_opel_astra_1_4_t_sport_sunroof_lu_6040132499542707411.jpg

bu ekranda kalıyor sadece

Yakit seviyesi en kritik seviyeye düşünce yani 50 km altina düştüğü zaman sürekli olarak bu şekilde kalir hocam. Yakıt alarak sorunu çözebilirsiniz :)

Aracınız dizel ise kesinlikle düşük seviye yakıtla kullanmamanızı tavsiye ederim. Zira CDTİ motorlarda düşük yakıt basıncı mazot pompasına ve enjektörlere büyük zarar vermektedir. 50 km menzil mesafesi kalan depo tamamen boş demektir ve dibe çöken kirli mazot kalıntılarının hepsini emerek enjektörlere gönderecektir. Aynı şey benzinli içinde geçerli fakat masrafı daha ucuzdur, ama dizel pompanın masrafı, bırakın yenisini almayı sadece tamiri bile 700-800 TL civarında...

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: husooz ve Hasip
Aracım benzinli cevaplarınız için teşekkür ederim sayenizde bir şey daha öğrenmiş oldum :)

@mskirca hocamın söylediği gibi dip depo kullanmak sağlıklı değildir. Benzinli araçlarda da pompaya zarar verilme ihtimali vardır. Bende aracıma benzinli biniyorum çeyrek depo altına inince ışık yanmadan yakıtı alırım genelde. Bu arada aramıza hoşgeldiniz :) @AlparslanGnc

2014 spor paket var bende. Menü reset tuşuna her bastığımda uyarı gidiyor.

Yakıt en dibe geldiğinde gitmiyor ilk uyarı verdiği zaman menu tuşu işe yarıyor ama dip depoda nafilde.
@Hasip hoşbuldum teşekkür ederim :)

Alparslan hocam limitleri iyice zorlamışsın :) Göstergede kalan benzin için 17km ye kadar düştüğüm oldu. Menü tuşuyla uyarıyı iptal ediyordum. 17km nin altını henüz görmediğim için fazlası için yorum yapamayacağım.

Geri