yardım vectra gt alıcam

Almışken b kasa 136 lık vectra al.Hem şu anda bindiğin araçtan çok daha güçlü ve konforlu.Hem de bir üst kasa olacak.

coastcast motor ne
demek arkadaşlar
Güzel bişey:) Üst kapak cosworth üretimi LET motorlar özellikle bunu kullanır belli bir dönem XE de kullandı maliyet fazla diye daha sonra XE de kullanmayı bıraktılar.Daha sağlam bir kapaktır, daha yüksek basınçları kaldırır.

ben 96 gt ye dört sene bindim.Opelin omega hariç bütün versiyonlarına bindim vectra c dahil gt nin üzerine tanımam. 94-95 modeli 150 beygir fsı motor 95-96 modeli ecotec 136 beygirdir.Araçta kaza yoksa al derim..

Güzel bişey:) Üst kapak cosworth üretimi LET motorlar özellikle bunu kullanır belli bir dönem XE de kullandı maliyet fazla diye daha sonra XE de kullanmayı bıraktılar.Daha sağlam bir kapaktır, daha yüksek basınçları kaldırır.

peki nasıl anlaşılır yani benim aracın kapağı hangisindendir?
94 vectra gt a 150bg:alkis:

fikir veren tum arkadaşlara tesekkur ederim

20 xe motorlarda kullanılan kapak tipleri :
Coscast(cosworth) ilk parti - 87-89 - 350N/mm2
KS(Kolben Schmidt) - 89-91 - 380N/mm2
KS(Kolben Schmidt) - 89-93 - 380N/mm2
KS(Kolben Schmidt) 2.parti - 93- 9X - 220N/mm2

Kolben KS kapakların bazılarında su ve yağ kanalcıklarının giriş kısmında deformasyon problemi olabiliyor ancak güzel bir şekilde işlendikten sonra bu problem kolayca yok edilebiliyor.

Coscast en tercih edilen kapak olsa da problemsiz yada işlenmiş bir ks700 (380Newton/mm2 ) kapak en dayanımlısıdır.Son seri KS kapak ise genelde vectra ve astralarda kullanıldı ve alaşım içeriği nedeniyle daha yumuşak.

Geri