yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onder83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onder83

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
rampalı ve yağmurdan kaygan yollarda araba kullanırken arabayı kaydırmamak vb durumlar için usta sürücü önerileri alabiliri miyim sağolun şimdiden

Rampa anlatmak ile olacak iş değil zamanla tecrübe kazandıkca gelişen bir durum ama dur kalklarda el fireninden biraz yardım alabilirsin. yağmurla havalarda eleki ilk yağmaya başladığı an asfalt usta sürücü tanımaz :D takip mesafesi koruya koruya virajlara düşük hızlarda gire gire dikkatli kullanmak yeterli olur tabi kurallara uayarak dikkatli kullanmak için illede yağmur yağmasını beklememeli. :D

yok rampada dur kalklarda sıkıntı yok motorculuktan geçtim arabaya zaten..ancak geçen başka bi arkadaşın arabasıyla virajı alırken fena kaydık iyi ki frene basmadım.
çok dik rampalar var ve köy yolu zaten trafik pek yok.benim sıkıntım dik yokuş inerken araba kayar mı vb durumlarda ne yapmalıyım?

bir yokuşu hangi viteste çıkabiliyorsan o viteste inmelisin, lastiklerinin durumu iyi olmalı, hava yağmurluysa, özellikle yeni yağmaya başladıysa kuru yoldaki hızının 20-30 km altında seyret, biraz da tecrübe işi hepsi bu..;)

anladım çok sağolun..2 ile çıkıyodum 3 e iniyodum o zaman 2 ile inmeliyim.

araban vectra b ise virajlarda aracın arkası savrulmaz ama burundan kayma olur. bunu bil ve yüksek hızlarda aracın arkasını atmasını bekleme çünkü muhtemelen virajda aracın dönmeyecek ve kafadan kayma yapacaktır :) yol durumundan ziyade araç hakkında bilgi. mutlaka işine yarar.

Geri