Yeni Araç - Problem

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Boreas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Boreas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar öncelikler herkese merhaba, yeni katıldım..

4 gün önce 1.3 sport aracımı teslim aldım. Su an 300 kmdeyim, 200 u şehirler arası. Fark ettiğim kadarıyla (özellikle şehirler arası) aracımda ciddi bir sağa çekme problemi var. Bu neyden olabilir? Yolda bunu fark edip lastiklerden olabileceğini düşündüm, benzinliğe girdim ve lastik basınçlarının 42-43 olduğunu gördüm. 35e çektim hepsini sorun devam etti. Rot balans ayarının bozuk olma ihtimali var mı sonuçta 0 araç çok ilginç geliyor bana bu ihtimal. Ayrıca dikkatimi çeken bir nokta daha elektronik el freni bazen kendini salıyor bazen salmıyor ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum acaba? Bazen rahatça bırakıyor bazen araba kalkmaya çalışıyor ileri atılmaya çalışıyor fakat fren kendini salmıyor ben de gazı kesip kendim indiriyorum.
Aracın faturasını almak gerekiyor mu? Ilk aracım olduğu için bilemiyorum garip bir soru mu oldu bu  :) Yok gibi yani dikkatimi çekmedi belgeler arasında kaskoyla ilgili belgeler var, ruhsat ve vergi belgesi var..

Ynt: Yeni Araç - Problem

Aracın faturasını alın tabi ki dursun yanınızda.
Sağa çekme balans ayarından olma ihtimali var 0 olsada araçlar test edildikleri için 5-10 km arası yol yapılıyor ama lastik basıncını 34 seviyesine getirin düzelmezse servise başvurun baksınlar ne var diye.
Elektronik park freni için frene basıp indirmeniz lazım yada gaza basarsanız biraz kasılır araç sonra otomatik bırakıyor.Frene basın indirin işaret söner zaten rahatça kalkarsınız gaza basarak el frenini indirmeyi denerseniz kasılır baya :)

O zaman faturayı kargoyla isteyeyim ben  :)
0 araç alıp daha ilk haftadan servise girmek biraz garip geliyor çünkü ciddi bir sağa çekme var yani bu kadar bozuk olması garip geliyor 032questn
Elektronik park freni için de otomatik olarak bırakmasında problem yaşıyorum diye düşünüyorum ya da ben fazla evham yapıyorum. Normal kendim frene basarak indirdiğimde problem yaşamıyorum fakat otomatik inmesi için kalkış yaparken bazen iniyor bazen inmiyor gibi geliyor. bazen çok rahat bir şekilde salıyor kendini bazen araba ciddi şekilde kalkmaya çalışıyor fakat salmıyor kendini ben de daha da üstüne gitmeyip kendim indiriyorum ama canımı sıkıyor bu durum açıkçası..

Ekleme olarak fatura dışında başka bir belge almam gerekiyor muydu? Eksik varsa onu da isteyeyim

Elektronik freni siz indirin otomatik bıraktırmayın kasıyor aracı otomatik aynı şekilde duruma göre bırakıyor gibi gaz vermenize göre bir kere verince olmuyor mesela 2.de bırakıyor ama dediğim gibi elle bırakın daha sağlıklı.
Belge olarak fatura kasko belgeleri gibi gerekli belgeleri aldıysanız sıkıntı yok.
Servis konusu ise olur yani balansda sorun yada yoldan dolayı size öyle gelmiştir geçen babamda dedi sağ çekiyor diye ama yol eğimliydi :) yine de gösterin sağlıklı olsun birşey olmaz garanti olsun tekerleride 34e getirin daha iyi olur :)

Hem sağa çekme hem elektronik park freni dengesizliği yaşayınca evhamlandım ben de iyice. ևünkü el frenini indirmeyi unutursun da araba kalkamaz ya öyle bir atılma yaşıyorum yine de inmiyor bazen ben de zorlamıyorum
Yok ciddi bir sağa çekme var yolda sürekli dikkat ettim yol boyu devam etti bugün otobüs sollarken bir an direksiyondan elimi çektim yavaştan otobüsün üstüne doğru gitti o kıvamda yani durum  023hm
Bulunduğum şehirden almadım aracı, faturayı kargoyla istemek şart oldu o zaman  :)

Fatura daima iyidir servise gösterin o kadar tehlike arz ediyor ise.Nolur nolmaz zaten balans ayarı uzun süren bir işlem değil gösterin kafanız rahat olsun.
El frenine güvenemiyorsanız viteste bırakın ama dediğim gibi siz indirin eğer onu beklerseniz gaz vermeniz gerekicek 1kere verin 2.sinde zaten bırakıyor ama arabaya yük biniyor baya.

Bende el frenini manuel olarak indirmenizi tavsiye ederim, az da olsa o zorlanmalar ileride başınızı ağrıtacak bir şeylere zemin hazırlamasın.

sıfır araçta sıkıntı olacagını sanmıyorum.acaba gittiğiniz yolda mı eğim var?

GNSpower link' Alıntı:
Bende el frenini manuel olarak indirmenizi tavsiye ederim, az da olsa o zorlanmalar ileride başınızı ağrıtacak bir şeylere zemin hazırlamasın.
Yok zaten ciddi zorlaniyor gibi geliyor ileri atiliyor kalkmaya calisiyor fakat salmiyor kendini ben de uzerine gitmiyorum zarar vermemek icin cunku fazla zorlaniyormus gibi geliyor sizin araclarda nasil bilmiyorum ama ciddi kasiliyor arac ben de vazgeciyorum
sallierim link' Alıntı:
sıfır araçta sıkıntı olacagını sanmıyorum.acaba gittiğiniz yolda mı eğim var?
Ben de sasirdim dedigim gibi arac daha 300 350 kmde ama yol boyu dikkatimi cekti yani butun yol boyunca egimli degildir diye dusunuyorum.. Bugun bayiyi aradim saga cekmeyle ilgili lastiklerdendir dedi onu kontrol ettim degil dedim servise bir gosterin dediler ama ben bunun ucretini vermem garanti kapsaminda yapilma durumu nedir? Zaten birazdan bir daha arayacagim bununla ilgili sizden yine de bilgi alayim

Boreas link' Alıntı:
Yok zaten ciddi zorlaniyor gibi geliyor ileri atiliyor kalkmaya calisiyor fakat salmiyor kendini ben de uzerine gitmiyorum zarar vermemek icin cunku fazla zorlaniyormus gibi geliyor sizin araclarda nasil bilmiyorum ama ciddi kasiliyor arac ben de vazgeciyorumBen de sasirdim dedigim gibi arac daha 300 350 kmde ama yol boyu dikkatimi cekti yani butun yol boyunca egimli degildir diye dusunuyorum.. Bugun bayiyi aradim saga cekmeyle ilgili lastiklerdendir dedi onu kontrol ettim degil dedim servise bir gosterin dediler ama ben bunun ucretini vermem garanti kapsaminda yapilma durumu nedir? Zaten birazdan bir daha arayacagim bununla ilgili sizden yine de bilgi alayim
hiç endişelenmeyin garanti kapsamında aracınız 1 kuruş dahi vermezsiniz.isterlerse de vermeyin zaten kaldı ki istemezler.ben aracı sıfır aldıgımda tazyikli su vurmak gibi bir hata yaptım.fitilleri yırtmıştım.anında garantiye sokup değiştirdiler.merak etmeyin halledilir :)

Geri