Yeni aracı teslim alınca..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpero

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba,

Astra Classic III HB 1.3 cdti easytronic aracımı yakınlarda teslim alacağım. Şimdiye kadar hep 2. el araç kullanmıştım. İlk kez koltuk naylonları sökeceğim. :D

Sormak istediğim, aracı her şeyiyle hazır, kullanılabilir mi veriyorlar? Yağı, suyu, tuzu vs. :) alıp eklemek gerekiyor mu? Trafik seti alacağım, o da içinden çıkmaz herhalde.

Koltuk kılıfı aynısından bulma olanağımız var mı? Opel aksesuar olarak satıyor mu? Bende 2 çocuk var da, 2 ay sonra koltuklar batsın istemiyorum, arada sırada söker yıkarım dedim...

Ve servise ne zaman gitmemiz gerekecek? İlk 5-10 bin km. içinde servis olmalı herhalde. Garanti kapsamında olsa da yetkili servis ücret alacak mı?

yanıtlarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler

aman abicim araci alirken aslinda bayinin kapisindan cikmadan iyice kontrol ettir.veya iyi bilen bi ustayla gidin altini ustunu yani demek istedigim on tampondan arka tampona kadar kontol ettirin...forumu dikkatlice arastirirsaniz cogu kisi bundan dolayi rahatsiz...yok dava acmalar yok sikayet etmeler..bosverin koltuklariniz batsin bakimini gec yaptirin... ama bayinin kapisindan cikmadan araci kontrol ettirmeden almayin!!!
3 lira kar ediyim derken bes liradan olmayin

saygilar...

Boyasına baktırın kazalı sıfır araçlar çok fazla.

ilk yardım çantası ve paspaslar bayi tarafından veriliyor sizin ek yapmanız gereken şey zincir çekme halatı falan almak. birde karter koruyucu taktırmanızı öneririm. ben aracı aralık ayında aldım ve alırken bayiden hediye olarak karter koruyucu ve orjinal cam çıtası aldım size de öyle teklifler yapmanızı öneririm en azından karter koruyucuyu hediye olarak isteyin

Boyasına ve altına bakın lifte kaldırıp

astra da nasıldır bilmiyorum ama 2006 da corsayı alırken koltuklarda naylon yoktu :D

yağı tuzu tamamdı, benzin ışığı yanmakla kalmayıp göz kırpıyodu, yani bitti biticek.. ama opel odağın hemen yanında benzinlik var nasıl olsa, tabi orda da pompacı abi pompa girmiyo ayağı yaptı :) param olsa verirdim , 3 kuruş paraya çalışıyolar ama cebimde hiç para kalmamıştı.. çünkü aracın anahtarlarını teslim eden çocuklara vermiştim..

bakım 1 sene dolunca ya da daha önce 15.000 km dolarsa idi, ama sizinki dizel astra falan nasıldır onlar söylerler, zaten gereksiz bir servis danışmanıyla tanışma töreni yapıyolar, bende birşey sanmıştım, aşağı servise inip , bu meftun bey kendisi corsa sahibi oldu ( sanki uçak aldık :) ) falan fıstık.. tokalaşma, zamanı gelince gel yolalım bakışları, sahte tebessümler.. öle yani..

kartel koruma çokta gerekli bişey değil, 5 senedir bende araç, alçakta bir araba astraya göre, bi sorun yaşamadım.. tabi imkan varsa yinede taktırın araştırıp..

sıfır alıyosunuz, sigara içmeyin içinde , severek kullanın.. bence piyasaki en güzel arabalardan biri hala astra h.. ha bu arada opel odak mesela güzel bir boya koruma yapıyo, aracın boyası yıllarca sıfır gibi kalıyo bizim bi abi yaptırmıştı tavsiye ederim, bal mumu kaplama tarzı bir işlem

evet artık genelde koltuklar naylonsuz geliyor:D olursa şoför koltuğunda olur.

paspaslara dikkat edin, kendini akıllı sanan bazı bayiler orj. paspasları depoya atıp arabaya kendi reklamlı paspaslarını koyuyorlar :)

ilk 1000-1500 km'den sonra yağ değiştirmeyi öneriyorlar ama faydası yada zararını gören olmadı hiç gördüğüm kadarıyla. size kalmış yani. onun haricinde 15.000'e kadar bakımlık bir işi yok.

bizde teslim alırken dandik paspas vardı üzerinde, ama Allah var adamlar dedi, elimizde kalmamış 2 3 gün sonra uğrayın orjinallerini verelim, ve gidip almıştım.. hala onları kullanıyorum, halı paspas.. yaz kış, yağmur çamur..

aracım malesef su aldığı için paspaslar göl gibiydi, bende yıkamacıda yıkattım ve kuruttular , şuan canavar gibiler , ilk günkü gibi diyemem ama yakın, üzerindeki opel logosu yeter zaten :) yani orjianl paspasların kıymetini bilin...

aracınızı alırken kaporta boya konrolu yaptırın alın ne kadar acı da olsa bu gerçek

sonra meftun un dediği gibi

yani bayiler bile bu durumdaysa diyecek birşey yok bunlar birde yetkili servis olacaklar yazık yani

Geri