Yeni aracı teslim alınca..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ekstralar isteyebilirsiniz istemeyene hiçbir yok çünkü:)

alper hocam aman kontrol ettrip almayın kesinlikle yanında boya ustası vs götürün yada anlaşın başka bir bayide(opel olmayan) baktıracağınızı hangisini kabul ederlerse ona başvurun muhakkak yoksa benim yaşadığım problemi yşar dava ile uğraşırsınız aman dikkat.....

Öncelikle yanıt yazan herkese çok teşekkür ederim.

Sıfır araç alıyoruz, nasıl hasarlı çıkabiliyor anlamış değilim. Çekiciden indirirken filan mı hasar verip sonra hissettirmeden kakalamaya çalışıyorlar?

Boya koruma yaptırmayı planlıyorum. Boya koruması 100 TL civarı tutuyormuş galiba?

Karter koruma kesin taktırırım, uzun yolda kamyon lastiğinin üzerinden geçen arkadaşlarım oldu. En son hatırladığım plastik ve sac olabiliyordu, ama plastiğin pek işe yarayacağını sanmam. 10-15 kg karter ağırlığı da bence sorun değil. Fiyatlarını biliyor musunuz?

Noyan, cam çıtası ile neyi kastettin? Nikelajlı çıtalar mı yapıştırıyorlar cam lastiklerine?

Meftun ailede sigara içen yok zaten. Yabancılara da evde bile içtirmiyorum. ;)

Paspas uyarısı için teşekkürler. Koltuk kılıfı aynısı veya çok benzerini bulabilir miyim? En azından arkaya. :)

Ben Maslak-Çiftkurtlar'dan aldım.

tavsiyelerde bulunan herkese tekrar teşekkürler

Öncelikle yanıt yazan herkese çok teşekkür ederim.

Sıfır araç alıyoruz, nasıl hasarlı çıkabiliyor anlamış değilim. Çekiciden indirirken filan mı hasar verip sonra hissettirmeden kakalamaya çalışıyorlar?

Boya koruma yaptırmayı planlıyorum. Boya koruması 100 TL civarı tutuyormuş galiba?

Karter koruma kesin taktırırım, uzun yolda kamyon lastiğinin üzerinden geçen arkadaşlarım oldu. En son hatırladığım plastik ve sac olabiliyordu, ama plastiğin pek işe yarayacağını sanmam. 10-15 kg karter ağırlığı da bence sorun değil. Fiyatlarını biliyor musunuz?

Noyan, cam çıtası ile neyi kastettin? Nikelajlı çıtalar mı yapıştırıyorlar cam lastiklerine?

Meftun ailede sigara içen yok zaten. Yabancılara da evde bile içtirmiyorum. ;)

Paspas uyarısı için teşekkürler. Koltuk kılıfı aynısı veya çok benzerini bulabilir miyim? En azından arkaya. :)

Ben Maslak-Çiftkurtlar'dan aldım.

tavsiyelerde bulunan herkese tekrar teşekkürler
once hayırlı olsun yenı aracınız.en kısa zamanda kavusursunuz ınsallah
arkadaslar zaten sağolsunlar bazı konulara acıklık getırmısler.
aracta trafık setı ve yangın sondurucu bulunuyor.
aracın orjınal halı paspaslarının zaten bır belgesı var.onu da verecekler sıze.
orjınal paspaslar cok şık kesınlıkle.ama yagmurda ıslanırsa vs seyler dusunursenız oto aksesuarcılarda 35 lıraya arabaya bırebır uyan koku yapmayan kaucuk paspaslar var.halı paspasın uzerıne bunları kısın koyabılırsınız.cunku halı paspasların arka koltukların oldugu yerde ara parcası yok.yanı halı paspaslar 4 parca.kaucuk alacaksanızda buyuk marketlerden almayın genelde onlarda 4 parca satılıyor :)
cam cıtası krom malzemeden aynen dedıgınız gıbı cam altı lastıklerının ustune uygulanıyor ve oldukca şık bır grunum elde edıyorsunuz.eger bayıye hedıye nıyetıne taktıramazsanız "omsa" markalı urunler ınternet sıtelerınde 54 lıra.ve kendınız uygulayabılırsınız.bayıye 4 tane cıta ıcın en az 140 lıra vermenın manası yok bence.
karter korumanın vıdalarında plastık yada celık olma durumu var.plastık vıdalar bır kaza durumda karter korumanın asagıya dusup motorun serbest kalmasını saglar. bayıler genelde celık cıvatayla takıyorlar.sız bayıde taktırın daha sonra plastık cıvataya donersınız.ama bence de karterı taktırın.
aracın orjınal kılıfları da bulunabılıyor ve daha dun sordum bızım oto yıkamacıya 200 lıra dedı.aynı renk aynı desen.sadece gıydırme kılıf.goruntude bır degısıklık olmayacak.
koltukların uzerınde naylon olmayacak malesef.cunku aracı sız bınmeden once hazırlıyorlar. balmumu aracın uzerınde zaten fabrıkadan cıkarken oluyor.bunun temızlenmesı bıraz zahmetlı.aracı almaya karanlıkta gıtmeyın. aracın uzerınde balmumu lekesı kalırsa tekrar sılmelerını rıca edın.
aracta cok az mıktarda yakıt olacak. bıran once yakıtınızı alın.
keyıflı surusler

once hayırlı olsun yenı aracınız.en kısa zamanda kavusursunuz ınsallah
arkadaslar zaten sağolsunlar bazı konulara acıklık getırmısler.
Aracta trafık setı ve yangın sondurucu bulunuyor.
Aracın orjınal halı paspaslarının zaten bır belgesı var.onu da verecekler sıze.
Orjınal paspaslar cok şık kesınlıkle.ama yagmurda ıslanırsa vs seyler dusunursenız oto aksesuarcılarda 35 lıraya arabaya bırebır uyan koku yapmayan kaucuk paspaslar var.halı paspasın uzerıne bunları kısın koyabılırsınız.cunku halı paspasların arka koltukların oldugu yerde ara parcası yok.yanı halı paspaslar 4 parca.kaucuk alacaksanızda buyuk marketlerden almayın genelde onlarda 4 parca satılıyor :)
cam cıtası krom malzemeden aynen dedıgınız gıbı cam altı lastıklerının ustune uygulanıyor ve oldukca şık bır grunum elde edıyorsunuz.eger bayıye hedıye nıyetıne taktıramazsanız "omsa" markalı urunler ınternet sıtelerınde 54 lıra.ve kendınız uygulayabılırsınız.bayıye 4 tane cıta ıcın en az 140 lıra vermenın manası yok bence.
Karter korumanın vıdalarında plastık yada celık olma durumu var.plastık vıdalar bır kaza durumda karter korumanın asagıya dusup motorun serbest kalmasını saglar. Bayıler genelde celık cıvatayla takıyorlar.sız bayıde taktırın daha sonra plastık cıvataya donersınız.ama bence de karterı taktırın.
Aracın orjınal kılıfları da bulunabılıyor ve daha dun sordum bızım oto yıkamacıya 200 lıra dedı.aynı renk aynı desen.sadece gıydırme kılıf.goruntude bır degısıklık olmayacak.
Koltukların uzerınde naylon olmayacak malesef.cunku aracı sız bınmeden once hazırlıyorlar. Balmumu aracın uzerınde zaten fabrıkadan cıkarken oluyor.bunun temızlenmesı bıraz zahmetlı.aracı almaya karanlıkta gıtmeyın. Aracın uzerınde balmumu lekesı kalırsa tekrar sılmelerını rıca edın.
Aracta cok az mıktarda yakıt olacak. Bıran once yakıtınızı alın.
Keyıflı surusler

kardeşim

bide benden taVsiye arabaya ilk oturdugunda kadranin fotosunu cek
adamada kendi fotonu cektir.
Süper oluyo o duygu benim herzaman sifir alma ihtimalim olmadigindan mukemmel bi an.
Arabayi anlatiyo bide amca
camasir makinasi kullanmayi gosterir gibi

"baakk bu farlar,buda korna çöküyosun çaliyo,araç 6 vites ,gerisi burda,kaput burdan açiliyo,budaaaa yağ çubuğuu"
hayirli olsun.

Arkadaşlar merhaba,

Astra Classic III HB 1.3 cdti easytronic aracımı yakınlarda teslim alacağım. Şimdiye kadar hep 2. el araç kullanmıştım. İlk kez koltuk naylonları sökeceğim. :D

Sormak istediğim, aracı her şeyiyle hazır, kullanılabilir mi veriyorlar? Yağı, suyu, tuzu vs. :) alıp eklemek gerekiyor mu? Trafik seti alacağım, o da içinden çıkmaz herhalde.

Koltuk kılıfı aynısından bulma olanağımız var mı? Opel aksesuar olarak satıyor mu? Bende 2 çocuk var da, 2 ay sonra koltuklar batsın istemiyorum, arada sırada söker yıkarım dedim...

Ve servise ne zaman gitmemiz gerekecek? İlk 5-10 bin km. içinde servis olmalı herhalde. Garanti kapsamında olsa da yetkili servis ücret alacak mı?

yanıtlarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler

yeni opeliniz hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inşallah!
öncelikle şunu söyliyeyim forumda okuyunca ben şoke olmuştum.bikaç ark n başına gelmiş galiba bu durum; aracı sıfır alıyo bir sure sonra aracın kazalı yada boyalı oldugu çıkıyo ortaya!! inşallah böyle bir durumla karşılaşmazsınız temennim! ancak diğer ark da bahsettiği üzere mutlaka yanınıza usta alıp heryerini kontrol edin/ettirin, imkanınız var ise aracı başka bir serviste veya boyacıda boya durumunu vs. kontrol ettirin ki başınız ağrımasın.allah korusun canta dolusu paralar sayıp alıyoruz arabayı.tekrar hayırlı olsun gule gule binmek nasip olur inşallah!

Birakin paspasi maspasi. Asil benzine bakin. Ben ilk galeriden araba aldigimda neredeyse yolda kaliyordum benzin bittiginden )))))

100 lira boya korumaya ucuz bence. sonax mı? 150 liraya kaliteli bir yerde yaptırabilirsiniz. bu işlem masraftan kaçmaya gelmez, işin ucunda boyayı rezil etmekte var. öncelik meguiars bakın, uygun yer bulamazsanız ziebart'a gidin derim.

Bende yeni üye oldum ve sıfır astra3 hb aldım. Sormak istediğim soruları burda buldum .Sorandan ve cevaplayan herkese çok teşekür ediyorum.Herkese kazasız belasız opel keyifleri diliyorum...

ilk iş yakıt...gerisini boşver...paspasmış korumaymış bunlar fani işler..paspas,trafik seti zaten alırken var..kauçuk paspası anlarım da boya koruma boşa para...6 ayda bakım,her yıl yenileme..ona vereceğin paraya git mazot al...boyayı üreten mühendis düşünememişte başkası düşünmüş korumayı..bence hiç gereği yok..

Geri