Yeni Astra H Golf ü Fena Solladi!

IDS + ı nasıl eklemiş çok merak ettim IDS+ Opelin referans gösterilen patentli sistemidir bi benzeri olabilir ama IDS asla

Nasıl opel patentli, daha önce mercedes araçlarında kullanmıştı. Opel ilk kez bu segmentte kullandı o kadar.
Adaptif süspansiyon sistemini zaten citroen seneler önce denemişti sonra pahallı diye üst segmentlerinde opsiyona çevirdi. Opel belki IDS + ismini patentini almıştır bilemiyorum.

IDS sisteminin aslı yıllardır makina mühendisliği bölümlerinde tez olarak master seviyesi öğrencilerine verilen sistemdir. Opelin icadı değil. IDS ismini opel patentlemiş olabilir ama adaptif süspansiyon opele has birşey değil.

IDS sisteminin aslı yıllardır makina mühendisliği bölümlerinde tez olarak master seviyesi öğrencilerine verilen sistemdir. Opelin icadı değil. IDS ismini opel patentlemiş olabilir ama adaptif süspansiyon opele has birşey değil.

IDS adaptif süspansiyon anlamına gelmiyor yani opelin dilinde , mühendislikte öle olabilir ama Opelde Interactive Driving System içinde sadece adaptif süspansiyonlar yok bu sistem direksiyonu süspansiyonları ve frenleri senkronize eder ayrıca ULC (manevra kontrol mantığı) ve ABS EBD de içerir. Bide bunun PLUS ı var oda ayrı. Sanırım aynı IDSden bahsetmiyoruz.

Peugeot'un eski kalitesi olmasa da hala iyi araba yapıyor bence.307 de 1.6 hdi olmak kaydıyla güzel bir araç.Bizde 1977 model peugeot 304 var.İnanın daha pedalların üzerindeki lastikler bile aşınmadı.Düşünüyorum da böyle bir kaliteyi günümüz araçlarının hiçbirinde görmek mümkün değil.

Peugeot'un eski kalitesi olmasa da hala iyi araba yapıyor bence.307 de 1.6 hdi olmak kaydıyla güzel bir araç.Bizde 1977 model peugeot 304 var.İnanın daha pedalların üzerindeki lastikler bile aşınmadı.Düşünüyorum da böyle bir kaliteyi günümüz araçlarının hiçbirinde görmek mümkün değil.
Artık hangi ürünlerde eski kal,ite ve dayanıklılık varki?önceleri dayanıklı ve uzun ömürlü üretim yapmak bir övünç kaynağıymış markalar için.ama artık ticari kaygılar ömürlü üretim yapmaya teşvik ettirmiş.düşünsene herkes senin gibi bir araca o kadar uzun binse yada o kadar dayanıklı yapsa yeni üretiği aracı kime satacak:D???

Geri