yeni astra j ye tüp taktırmalı mıyım? hesap kitap!..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fonseca_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben Landirenzo ya taktırdım enteresan bir durum var

bayi olayını mı diyorsun hocam..ben de hatta yanımdaki arkadasımda çok şaşırdık ama önce çalışan usta söyledi o ne demek dedim patronla görüştüreyim dedi onun odasına gittik aynen bunu söyledi..

TÜİK'in Eylül 2012, Eylül 2013 Tüketici Fiyatları Endeksi madde fiyatlarına göre benzin, LPG ve mazot fiyatları ve son 1 yıldaki yaklaşık fiyatlarda yaşanan değişim şöyle:

Yakıt Türü Eylül 2012 Fiyatı (lira) Eylül 2013 Fiyatı (lira) Artış Oranı (yüzde)
Benzin 4,6 4,9 6,4
LPG Dolum Ücreti 2,5 2,7 8,6
Mazot 4,1 4,5 11,1

Dizel mi Benzin mi LPG mi Daha Ekonomik | Kasko | Sigortam.net :
LPG kullanımının genellikle benzine oranla litrede 10’da 2 oranında artış gösterdiğini göz önünde bulundurarak LPG tüketimini hesapladığımızda ise Linea’nın 100 km.de 25,80 TL'lik yakıt tüketimine sahip olduğunu görüyoruz. Yani yaklaşık 13 TL’lik bir tasarruf söz konusu. Otogaz sistemlerinin ortalama maliyetinin 1.500 TL olduğu düşünülürse LPG en uygun seçenek gibi duruyor. Ancak özellikle soğuk havalarda aracın benzinden LPG’ye geçmesi 5 km.yi bulabiliyor. Ayrıca LPG’nin araç çekişinde güçlüklere yol açtığı da bilinen bir gerçek. Montajı iyi yapılmamış otogaz sistemlerinin araç performansını düşürmesi de söz konusu. 100 km.de yapılan yakıt tüketimine bakıldığında LPG, dizelin gerisinde kalıyor. Bu sebeplerden dolayı dizelin, LPG’den daha iyi bir seçim olacağı söylenebilir.
Millete yazık değil mi? | Yeni Mesaj Gazetesi

bi site buldum ama geçen yaz fatihin dediği gibi olmamış evvelki yıl ise olmuş görünüyor..doğrumu yaptım bilemedim ama ekledim..
temmuz 2012 2.16 gösteriyor..

bu grafikte yaz indirimi nerede ben göremedim? kendim de lpg kullanmakla birlikte son zamanlarda lpgnin avantajı kalmadı gibi bir şey. bundan sonra lpg taktırmak tasarruf sağlamayacak gibi. ayrıca yazın indirim oluyor olacak diyen arkadaşlar inşallah haklı çıkarsınız. ama ben indirim olacağına olsa bile yaptıkları zam kadar indirim yapacaklarını hiç sanmıyorum! gün geçtikçe üstüne koyarak ilerliyorlar...

lpg luk oil'de 2.89'du dün akşam. yapışınn :D

Bedavaaaaaaa :) :) :)

valla 3.06'dan aşağıda ilk defa lpg gördüm :D taksiciler kuyruktaydı :D

Geri