Yeni Kia Sportage

Qashqai ilk çıktığında tutulmadı daha sonra Sportage'in liderliğini elinden aldı.

Şimdi Kia yeniledi ve Qashqai'a rakip olarak çıkardı. Amacı yeniden liderliğe yükselmek.

Ancak QQ'ın yeni kasası özellikle ön tasarımı çok güzel olmuş ayrıca 1.5 DCi Motor tercih sebebi yapıyor QQ'ı.

931020100205074910387.jpg

3640_20100331230722752_nissan_qashqai42.JPG

363020100205074916229.jpg

Nissan-Qashqai_2010_1024x768_wallpaper_1c.jpg

yeni yıldız derken sanırım sportage ın tarhini bilmiyorsunuz sportage yeni bir araba model değil kia sportage 1995 den beri piyasada yani 15 senedir türkiye piyasasında bu aracın üçüncü yada dördüncü nesli bu en sonuncusu .. bu araç her çıkdığında böyle bir pofpof lama şişirme yolların yeni yıldızı suv segmentinde bir fark falan filan diye bir suni gündem reklam yapılır sonra araç yok olur gider ufak bir kesim alır aracın olayı orda biter..

sorento ilk çıkdığı gün peynir ekmek gibi sattı hakkıydıda ufak motorla cherooke görüntüsünde lüksünde heybetli bir araba yapmışlardı sportage öyle bir araba değil cross over piyasasında quashi yada tiguan x3 xc60 skoda yeti suzuki sx4 gibi seçenekler varken kia bu sıralamada çok çok gerilerde kalır ban göre benim fikrim..

eski kuşak sportageları tabii ki biliyorum;) yeni yıldızdan kasıtım sorentonun yeni neslinin yüksek fiyatı sebebiyle satış grafiğinin düştüğü pazarda sportage 'ın kia satışlarının büyük bir bölümü oluşturacağını anlatmaktı.
eski kuşak sportagelar hiçbir zaman bu kadar dikkat çkici bir tasarıma sahip olmamışlardı.

segmentindeki arabalardan yeti direk tipten kaybediyor,roomsterdan ne farkı var?
Qashqai iyi hoş ama bu donanımdaki aracın fiyatı 60.000 tlden aşağı değil
tiguan,x3,xc60la zaten rakip olamaz,onların müşteri kitlesinin hedeflendiğini de sanmıyorum.Kianın cazip fiyat/yüksek donanım politikası ortada.

Tercih sebebiniz 4x4 olması mı?

qashqai dan güzel bence 1.6 sının fiyatıda uygun...

Geri