Yokuş Kalkış Desteğini kapatma hk.

Ynt: Yokuş Kalkış Desteğini kapatma hk.

geri vitese atınca sistem devreden çıkıyor diye biliyorum yanılıyor muyum ?

Gerektiğinde freni bırakarak geriye kayamamak otomatik şanzımanlı tüm araçların da problemi. Onlarda ya N yada R vermesi gerek biz de geriye takmak

Geri vitese taktığınızda direkt olarak freni bırakıyor. ya da debriyaja bassanız bile  gaza basarsanız freni yine bırakacaktır.
açıkçası arkamdaki araç gelip tampona dayanmıyorsa sistem devredeyken debriyajı kaldırmadan biraz gaz verip bırakıyorum. böylece  sistem kalkıyormuşum ve debriyajdan ayağımı çekiyormuşum gibi  algılıyor ve 1 ya da 2 cm bir kayma ile kalkıyorum. bir nevi sistemi pasif hale getiriyorum.. şimdi o zaman yokuş kalkış destek sisteminin ne önemi kaldı diyen arkadaşlar olacak... haklılar. yalnız servis özellikle buna vurgu yapmıştı. bu şekilde aracı çok zorlayıp 3000-4000 de debriyaj bitirenler var demişti. biraz dikkatli kullanmamı önermişti... ben de yokuşta dediğim gibi mm hesabı yaparak yanaşan biri yoksa ya da çok dik bir yokuş değilse  böyle bir yöntemle kalkıyorum..debriyajın kavrama anında frenlerin bırakılmış olduğunu böylelikle garanti ediyorum..Sistemi kapatamıyoruz ama kendimce debriyajı böyle korumaya çalışıyorum.  :)

Mrb benim astra 1.6 edition hb .115 bg benzinli bende yokuş kaltkiş destegi varmi varsa nasil kullanirim

Yokuş kalkış desteği editionda yok diye biliyorum donanıma bakmadım varsada bayır bir alan bulun frene sonuna kadar basın bırakın kaymıyorsa yokuş kalkış vardır :)

semyan link' Alıntı:
Mrb benim astra 1.6 edition hb .115 bg benzinli bende yokuş kaltkiş destegi varmi varsa nasil kullanirim

Araciniz otomatik vites ise, active select yokuşlarda geriye kaydırmıyor araç çakılı kalıyor 3-4 saniye kadar. Ancak manuel vites ise edition pakette yokuş kalkış desteği mevcut değil.

chiv link' Alıntı:
Araciniz otomatik vites ise, active select yokuşlarda geriye kaydırmıyor araç çakılı kalıyor 3-4 saniye kadar. Ancak manuel vites ise edition pakette yokuş kalkış desteği mevcut değil.

Otomatiğin en sevdiğim yanı. (:

kapatılamıyor diye biliyorum, bende de 1.3 edition dizel sedan var öyle bi özellikde bende yok zaten :))

GNSpower link' Alıntı:
Otomatiğin en sevdiğim yanı. (:
benimde manuelin en sevdigim yani :)

Emrah64 link' Alıntı:
benimde manuelin en sevdigim yani :)

Manuel'in sevdiğim daha ne yanları var aaah ah. ((:

Patenajı, ara gazı peheeyy. Eğlence, hayat manuelde. ((:

Geri