Z rot ve Ön tabla değişimi

turgay10x

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar öncelikle merhaba,
2009 opel astra h sahibiyim 60 bin de araç
Arabadan 1 hafta önce gıcırtı gelmeye başladı. Özellikle virajlarda ve kasislerde. Özel serviste Z rot ve ön tablaların değişmesi gerektiğini söylediler. Değişimi yaptırdım.
2 ad Z rot 70 tl
2 ad Ön tabla 150tl
işcilik 100 TL verdim(150 istedi) (29 Haziran 2013)

Sizce fiyat normal mi ?

Konuyu yaptıracak başka arkadaşlara faydası olsun diye açtım.

Benim başımda da bu Z-rot sorunu var..

Bir süre önce boştaki sol ayağımın (araç otomatik vites) altında ilk hareket sırasındabir kıpırtı (ses değil) hissetmeye başlamıştım.
Burada da sormuştum kimseden yararlı ve yapıcı bir cevap gelmemişti. Uzun araştırma sonrasında sebebinin soldaki Z-rot olduğu anlaşıldı.
15 Tl ye bir Z-rot alıp değiştirtdim.

Çok geçmedi - belki 5-6 bin km - tekrar başladı bu sorun. (Arada bir ava giderim ve bozuk yollara girdiğim oluyor..)

Sağdaki mi acaba sorun yapıyor yoksa yeni değiştiğim ucuz z-rot mu henüz anlayabilmiş değilim.
Bir de bu 2 adet ön tabla nedir ? Salıncak olabilir mi?
Benimkinin arızalı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

çok ustam 2 z rot 30 lira 100 lira tabla 50 lira işçilik yeterdi bence

yan sanayi z rotlar erken bozulur

orjinali pahalı oldugu için cogu kişi tercih etmez . 1 defa paraya kıyıp orjinal alırsanız uzun ömürlü olacaktır..

not: spor yay, kesik yay...vb ürünler ön takımın ömrünü azaltmaktadır

çok ustam 2 z rot 30 lira 100 lira tabla 50 lira işçilik yeterdi bence

Mahmut yan sanayi ürünler ucuz oluyor ama ömürleri de kısa oluyor. Ben 2006 yılında orijinal parçalarla ön takımı yenilemiştim, halen sorunsuzca kullanıyorum. Yılda en az 2 kere de ön takımı kontrol ettiririm. Bir kere orijinal parçaya fazla ödeme yapıyoruz ama uzun bir süre bir daha ön takıma işçilik+parça parası vermediğimiz için uzun vadede ekonomik oluyor.

benim de sağ önden ses geliyordu,ustam sadece sağ z rotu değişelim yeterli dedi,onu değiştik ses kesildi.
50 tl ücret ödedim.

eğer z rot 15 lira ise 35 tl işçilik çok değilmi,5 dk sürmedi değişimi yaptı.

orjinal tabla 380 lira ustalar

Geri