- Konuyu Başlatan
Bilgi için teşekkür ederim. Yazdıklarınızı biliyorum. Ben bunu şu an değil hava sıcaklığı 15-16 derece de güneş tepedeyken denedim daha doğrusu denk geldi. Motor normal çalışma sıcaklığındayken 99 dayken de yapıyor. Sorunu şöyle özetliyim. Ac açtığımda sanki araç ilk kademe fanı açmaya çalışıyor ama açamayıp zorlanıyor ve en sonunda ikinci kademeyi açıyor gibi bir hissiyat bilmiyorum tam olarak doğru anlatabildim meksik yazmışım o konuda şu şekilde klima kışla bir alakası olmayan bir calışma sistemi vardır yani kışın klimayı actıgınızda aracınıza eksta bir yük yüklemekten başka birşey yapmıyorsunuz yani kışın klimayı acmanın iceriye üflenen sıcaklına bir katkısı yok ve aracın icinde motor su radyatörü gibi kücük bir kaliriför radyata rü var onun sıcaklıgını üflemekte siz klimayı actıgınızda kesik kesik caşlışması kış ayı icin normal cünkü hava soguk ve klima radyatörünün icindeki gaz da soguk motordan aldıgı sıcaklıgı az hissediyor ve devreye giriyor sonra duruyor rolanti cok rahatsız ediyorsa akü ve şarjını ölctürün ve iceriye sıcak üfleme yaparken yani kışın klimayı kapatın bu yakıtada yansıyacaktır arac daha az yakacaktır