Zf Otomatik Şanzumanlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sen neden merak ettin abi zf yi :)
retarder de yapıyor ayrıca :) takalımmı senin arabana :D

sen neden merak ettin abi zf yi :)
retarder de yapıyor ayrıca :) takalımmı senin arabana :D

İşte otomatik araçlara bakıyorum kardeşim sürekli işte şu şanzuman var bu şanzuman var falan filan ama bu şanzumanlar içinde aklıma yatan bir tek CVT oldu sonsuz vites dedikleri sistem daha mantıklı geldi bana.

cvt kaç arabada varki ?

cvt kaç arabada varki ?

Honda Jazz da var :D

Caner yemin ederim kafam şişti bugün bu şanzuman işine baka baka :D benim aracım da olan klasik malum birden ikiye geçerken iç organların sallanıyor :rakir:

Teyzeoğlum almanyada zf şanzuman fabrikasında çalışıyor.Yüksek motorlu araçlara q7 a6 vb araçlar için şanzuman yaptıklarını ve 3 sene full dolu olduklarını söylemişti.

Markanın ürünlerine her zaman sağlam diyorlar. Olumsuz ürünle bende pek yorum göremedim açıkçası ama işte ürün çok olunca insan hangisi demekten geri kalmıyor. CVT bana sıcak gelenlerin başında.

Cvt iyidir
Çift kavramalı vites kutuları daha da iyidir

ZF bildiğim kadarıyla BMW'nin de kullandığı bir şanzıman markası. Premium markalar ZF den şanzıman alıyor. Opel de Getrag ve Aisin markaları konusunda ısrarcı herhalde :)

Cvt iyidir
Çift kavramalı vites kutuları daha da iyidir

Bu EDC mevzusu mu? DSG de sanırım çift kavramalı ama çok sorun çıkaran bir yapıya sahip hatta firma araçları çağırdı şekilden bir konu vardı geçenler de.

edc kullandım allah için güzel yapmışlar,ben tahmin ediyorumki renault öyle vw gibi kumar oynayacak bir işe girmez,renault amaç arabası olduğu için problemsiz oluşu uzun yıllar kullanılması hedeflenir...edc de güzel...

Geri