Zor ve detaylı bir soru. (:

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GNSpower
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Zor ve detaylı bir soru. (:

Dogan benim arabada kumandadan farlari acinca geri vites lambasi yanmiyor.
Bazi modellerde hangi akla hizmetse geri vites lambasida yaniyor.

Doğan abi konuyu yeni gördüm, istediğin olay çok basit bir röleyle yapılabilir ama bence çok gereksiz olur. Geri vitesle birlikte aktifleşen park sensörünü manuel çalıştırmaktaki amacı anlayamadım. Bence o tuşa farklı bir özellik eklet. Önlere park sensörü takılıp kullanılabilir, lpg olsaydı muhteşem bir geçiş tuşu olurdu vs.

Ben yaptıracağım dersen kullanacağın röleyi ve bağlantıyı açıklayayım.

madmax50 link' Alıntı:
Doğan abi konuyu yeni gördüm, istediğin olay çok basit bir röleyle yapılabilir ama bence çok gereksiz olur. Geri vitesle birlikte aktifleşen park sensörünü manuel çalıştırmaktaki amacı anlayamadım. Bence o tuşa farklı bir özellik eklet. Önlere park sensörü takılıp kullanılabilir, lpg olsaydı muhteşem bir geçiş tuşu olurdu vs.

Ben yaptıracağım dersen kullanacağın röleyi ve bağlantıyı açıklayayım.

Mustafa Doğan'ın araçta dışarıdayken kumandadan kapıları açıp el ilede bagaj kapağını açtığında sensörler bagaj kapağını açan insanı algılayıp örüyor, çok defa şahit olmuş biri olarak çok sinir bozucu bir ses :)

OGOKTAS link' Alıntı:
Mustafa Doğan'ın araçta dışarıdayken kumandadan kapıları açıp el ilede bagaj kapağını açtığında sensörler bagaj kapağını açan insanı algılayıp örüyor, çok defa şahit olmuş biri olarak çok sinir bozucu bir ses :)
Hatta arkada engel varsa bagaji acmadanda ötüyor.

Ben olayı yine anlamadım, bagajı açınca geri vites ışığı mı yanıyor, geri vitese almayınca sensör çalışmazki neden ötüyor?

madmax50 link' Alıntı:
Ben olayı yine anlamadım, bagajı açınca geri vites ışığı mı yanıyor, geri vitese almayınca sensör çalışmazki neden ötüyor?
Anlatayim mustafa.

Normalde gece kumandadan kapilari acinca farlarla beraber geri vites lambasida yaniyor.
Park sensoru sonradan takmalarda biliyorsun geri vitesten elektrigi aldigi icin.
Dogan kapilari gece acinca park sensorude arkadaki arabaya engele yakin parketmisse basliyor ötmeye.

O zaman tuş elzem.

Paneldeki tuşlar bir entegreye bağlıdır ve bu entegre programlanan göreve göre tuşlara özellik verir. Deneyimli bir elektronikçi tuşun orijinal bağlantısını iptal ederek dışarı bir hat çeker. Bu hat küçük bir röleye bağlanır ve tatiklemesini sağlar. Park sensörü bağlantısı geri vites ışığından ayrılır ve bu röleye bağlanır. Çok karışık bir işlem değil, yaptıracak birini bulamazsan kargoya paneli gönder abi burada röle ve tuşu ayarlayıp sana yollarım.

BÜLENT link' Alıntı:
Anlatayim mustafa.

Normalde gece kumandadan kapilari acinca farlarla beraber geri vites lambasida yaniyor.
Park sensoru sonradan takmalarda biliyorsun geri vitesten elektrigi aldigi icin.
Dogan kapilari gece acinca park sensorude arkadaki arabaya engele yakin parketmisse basliyor ötmeye.

Bunun en mantiklisi aracın yazılımıni editletip follow calistiginda geri vites ışığını yakmamak değil midir

selamlar Doğan abiciğim yemin olsun yeni okudum. yoksa anında cevap yazardım oraya bir röle devresi yapıp hazırlayacağım eco düğmesine bir kere bastığında led yanacak sensör aktif olacak  tekrar bastığında led sönecek sensör pasif olacak bunu yapımış bil abiciğim

hasanacar link' Alıntı:
selamlar Doğan abiciğim yemin olsun yeni okudum. yoksa anında cevap yazardım oraya bir röle devresi yapıp hazırlayacağım eco düğmesine bir kere bastığında led yanacak sensör aktif olacak  tekrar bastığında led sönecek sensör pasif olacak bunu yapımış bil abiciğim

Hasan abim, valla beni mahçup ediyorsun. Allah razı olsun senden. (:

Bilgi ve becerinden kendini kurtarabilecek herhangi bir proje bilmiyorum zaten. Herhangi bir malzeme gerekiyorsa sadece alo de, hemen alırım.

Geri