yan sanayi filtre takımı kullanmak sakıncalımıdır?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TAMER00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TAMER00

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Katılım
30 Nis 2011
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
47
aracım astra 1.4 turbo 2013 model. aracımın periyodik bakım ürünlerini internetten alıyorum. orjinal gm marka filtre takımı (hava+yağ+polen) 150 tl bosh marka yan sanayi ürün ise 50 tl tutarında. Orjinal gm marka yerine yan sanayi olan ürünü kullansam başım ağrırmı?
 
aracım astra 1.4 turbo 2013 model. aracımın periyodik bakım ürünlerini internetten alıyorum. orjinal gm marka filtre takımı (hava+yağ+polen) 150 tl bosh marka yan sanayi ürün ise 50 tl tutarında. Orjinal gm marka yerine yan sanayi olan ürünü kullansam başım ağrırmı?

illaki kalite farkı oluyor. yağ filtresi orjinal kullanılmalı bana göre. hava filtresinin ise yan sanayisi iki adet alınıp 10 binde bakıma gidiliyosa 5 binde hava filtresi değiştirilir.
polen filtresinde yan sanayi genelde iş görüyor.
 
Siz sanırım şunu merak ettiniz. Aynı performansı alacaksam, arada kalite farkı yoksa 50 lira vermek varken neden 150 lira vereyim diyerek tasarruf etmek istiyorsanız, [MENTION=2773]winner[/MENTION]' ın dediğine katılıyorum arada kalite farkı var. Birisini bakımdan bakıma değiştirmeniz gerekirken ötekisini daha sık periyotlarda değiştirmeniz gerekir, gene aynı paraya gelir.
 
Hava filtresinin orijinalini almıyorsanız bile en azından bilinen bir markayı tercih edin. Gereğinden fazla partikül geçiriyor da olabilir içeri çünkü kötüsü.

Yağ filtresinde orijinal tavsiyesine katılıyorum. E bir tek polen filtresi kaldı zaten. :)
 
araç turbolu hava ve yağ filitresi hayati önem taşır
 
2004 corsa 1.4 twinportum var filtre konusunda tavsiye alabilir miyim acaba?
 
Orjinal iyidir ;)
 
yağ filtresi kesinlikle orjinal olsun daha önce orj. olmayan yağ filtresi yüzünden araç yağ lambasını yakmıştı. hava ve polen filtresini ise yan sanayi alabilirsiniz normalden önce değiştirseniz bile karda olursunuz.
 
bir önceki bakımda hepsini bosch, şimdiki bakımda hepsini opar olarak kullandım, herhangi bir sorun yok :)
 
Ben her turlu marka kullandim sukur bir sikinti yasamadim. Ama 5 tl icin riske girmeyip en azindan bosch yag filtresi secilebilir.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri
Üst