Abi kampanyalı bakımda çoğu servis Shell, Petrol Ofisi gibi markaların varil yağlarından ve bazı servisler de Eurorepar marka filtre (kampanyalı bakımda bir kere polen filtrem bu markayla değişti sebebini sorduğumda kampanyalı bakım sebebiyle demişlerdi) kullanıyorlar.. Bu yüzden bakım fiyatının uygun olduğunu biliyorum...0-3 yaş araçların bakımı: 999 TL (yani Bin TL bile değilmiş). 3 yaşından büyük araçlar: 659 TL. Araçların yaptığı kilometrenin hiçbir önemi yok (İzmir Arkas yetkili servisinde bunun tartışmasını yaptım).
2018 yılı birinci bakım: Aracın kilometresi: 5325 km. Bakım ücreti: 650 TL Araca konan motor yağı 4,5 lt
2019 yılı ikinci bakım : Aracın kilometresi: 8151 km Bakım ücreti: 999 TL Araca konan motor yağı 4 lt (aracın motor bloğu bir yıl içinde küçülmüş olmalı). Bu bakımda itirazlarıma rağmen nedense 8151 km deki aracın bujilerini değiştirdiler. Bujilerin ömrünü yıl mı yoksa yapılan kilometre mi belirliyor dediğimde ise mantıklı bir cevap veremediler.
2020 yılında aracın garantisi bitti diyerek bakım için aramadılar, halbuki 2018 ve 2019 yılında ısrarla aramışlardı.
Benim kafama takılan soru şu: 3 yılını dolduran araçların bakım gideri neden daha düşük, bu araçlara adi açık yağ ve yan sanayi filtreler mi takılıyor
Edit: Son bakımda Shell yağ kullanıldı ve 2000 km oldu, aracın ilk çalıştırmadaki eksantrik dişli sesi geçti kötü bir yağ değil izlenimlerime göre