eğer motorunuz sıcakken rölantide yakıt tüketimiz 1 lt civarlarında ise (bizim araçta optimum değer 0.3 lt/h) çok yüksek ihtimal dpf temizleme yapıyordur. youtube da videolar var, en azından astra j için. ben kendi aracımı yaklaşık 8 aydır kullanıyorum ve bu iki kez başıma geldi. iki dönemde de uzun yol yapmamıştım hem de kış ayıydy, araca genelde yarım saat binip stop ediyordum. geçen ay 60 km şehirler arası yolculuk yaptım(biraz devirli kullandım 5.vites 2500 civarı) ve durunca farkettiğim rölanti tüketimin 1 lt olduğuydu, aracı 5 dk daha kullanıp gideceğim yere vardım, garaja çektim ve kontağı açık bıraktım. yaklaşık 10 dk sonra tekrar araç başına geldiğimde aracın tüketimi 0.3 seviyesine düşmüştü ve herhangi bir sarsıntı durumu vs. yoktu. size tavsiyem bu durum başınıza geldiğinde aracı stop etmeyip kullanmaya devam edin ve çalışır halde bırakıp gözlemleyin. bu işlem esnasında herhangi bir ışık yakmamıştı bende sanırım. fakat sarsıntı ile ilgili sorununuz hakkında bir bilgim yok maalesef. bu bilgilerden ziyade işi bilen bir ustaya danışmak daha doğru olur tabi. dediğim gibi bu durum başıma geldiğinde ben motoru açık bırakıyorum ve kendi kendine normal seviyeye iniyor yakıt tüketimi.