1.3 CDTI Soğuk Havada Kaç Dakika Motor Isıtmalı ve Lastik Havası

manisa45

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar soğuk kış günlerinde 1.3 CDTI motoru sabah 45 km lik yol için ne kadar ısıtsam yeterli olur. Isıtmanın motora yararı olduğu söyleniyor doğru mudur? Bir de kış günleri ön teker ve arka teker havaları kaç olmalı yazabilirseniz sevinirim. (16" olmalı lastikler) Teşekkürler.

Ön ve arka tekerler benim 31.. Aracı ısıtmak için ise, çalıştırın 5-10 saniye sonra yola çıkın.. Düşük devirlerde ve düşük hızda ilerleyerek aracı ısıtın..

ben isitmiyorum valla dusuk devir yuksek vites devam ediyorum zorlamadan

yaz kış muhakkak ısıtırım yazın 30 sn kışın en az 1 dk. yola çıkıncada motoru zorlamadan sesi düzelene kadar düşük hızda gidiyorum

diesellerde çalıştırdıktan 1 dk sonra yola çıkmaktan fayda vardır bu sürede araç rölentide çalışmalıdır ben böyle biliyorum sonra düşük devirde arabayı ısıtırsın giderken

Arkadaşlar soğuk kış günlerinde 1.3 CDTI motoru sabah 45 km lik yol için ne kadar ısıtsam yeterli olur. Isıtmanın motora yararı olduğu söyleniyor doğru mudur? Bir de kış günleri ön teker ve arka teker havaları kaç olmalı yazabilirseniz sevinirim. (16" olmalı lastikler) Teşekkürler.

benim TSI da otomatik olara 1 dakka devir rolantinin biraz üstünde çalışıyor. devir düşünce hareket ediyorum. Duruncada 15-20 sn bekleyip öyle stop ediyorum.(malum turbo ömrünü korumak lazım:)

ben çok bekliyomuşum yaa rahat 4 dk bekliyorum araç kendine gelsin diye kışın :(

her çalıştırmada en az 1 dk beklerim ve sonra hareket ederim...ısınana kadar ne düşük devir ne de yüksek devirde kullanmam( 1750-2250) arası...sonra yüksek devirli kullanırım 3000 den aşağı vites atmam....arabayı stop etmeden önce de klima, kaloriferi kapattıktan sonra yarım dk rolantide çalıştırır sonra stop ederim...lastiklerde önler 32psi...arkalar 30psi...

kendim biryere gidiyorsam 1 dakika kadar ilk çalıştırmada bekler sonra yaaş yavaş gderim

yok evdekilerle bir yere gideceksem hanımların ne kadar sürede aracın yanına gelmesine bağlı ben diyim 5 dakka sende de 10 dakka :)

durunca rolantide beklemenin faydasi??????

Geri