Ynt: 1,3 opels Astra Dizel 15.000 Km.de Baskı balatası bitti
Sevgili arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
Ben 1994 yılından beri araç kullanıyorum, ilk aracım Torosdu, daha sonra Brodway, sonra Nisan Primera, en son aracımda Opel Astra 1.3 Dizel.Nissanı 10 yıl kullandım, 83.000 KM.de sattım.Hiç bir aracımda debriyaj balatası sorunu olmadı.Alman malı, sağlam olur diye Opel hastası, yıllarca Opel'in her modelini denemiş Yaşar ismindeki bir arkadaşın tafsiyesi ile Opel aldım.Aracı servise getirdiğimde serviste bana yarım debriyajla araç kullanmışsın dediler.Evet belirttiğim Sakar yokuşu oldukça dik bir yokuş ve aracın stop etmemesi için bazen yarım debriyaj yaptığım oldu, ama bir aracın balatası bu kadar çabuk bozulmamalı, nerdeyse pamuk ipliğine bağlı, debriyaja basmaya korkar oldum inanın.Aynı yokuşu Nissan Primera 1.6 ile en az 500 defa çıktım, banamısın demedi.
15.000 Km bakımını bir ay önce yaptırdım, yanılmıyorsam, 500 Tl civarında para ödedim, bir tüketici olarak elimden gelen özen ve dikkati gösterdim.şu anda bile hatamın ne olduğunu anlayamadım.1.3 motor, araca küçük mü geliyor aceba.Klima çalışıyordu, araçta 2 aylık bebekle birlikte dört kişiydik, bagaj doluydu. Ama en azında debriyaj balatası ısındığında bir uyarı ışığı olmaz mı, kendini korumaya alması gerekmezmi. Ancak motorda dumanlar yükseldiğinde, iş işten geçtiğinde mi anlayacağız.
Sayın Hakan sizin formunuzu okudum, sizin gibi bazı arkadaşlarınkinide garanti kapsamına sokmuşlar, siz ucuz atlaşmısınız, geçmiş olsun ve sizin adınıza sevindim.Servislerin aynı arızada Kafasını estiğine garanti kapsamına alıp istemediğini garanti dışı bırakması ne derece doğru ve adil. Masraf 200-300 Tl olsa neyse diyeceğim, ama 1100 Tl borcu kredi kartımdan çektirdim, ummadığım bir masraf oldu. Daha iki yıllık garanti süresi içinde neden olduğunu bilmediğimiz arızalar nedeniyle para ödemek benin asabımı bozdu. Yeni taktırdığım Rulman, debriyaj balatası ve disk her an için yeniden arıza yapabilir ve ben yeniden 1100 Tl ödeyebilirim. Muğlada özel servise de gittim. 850 Tl hesap çıkardı, bilyaları yeniden kullanabiliriz o zaman 520 Tl olur dedi.Ama İzmir Torbalıdan parça gelmesi gerekiyorumuş. Beni iki çocuk ve eşimle birlikte Konya'ya dönmeliyidim, Muğla da barınma vs. sebeplerden dolayı kalamıyacağımdan servise yaptırdım.
Hekese geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler.