1,3 opel Astra Dizel 15.000 Km.de Baskı balatası bitti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nihat67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nihat67

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
2010 model Opel Astra 1.3 dizel 15.800 Km.de aracım var. 07.07.2010 tarihinde Muğla'da Sakartepe yokuşunda yukarı çıkarken motordan duman geldi, aracı Muğla da Opel Ermaş servise çektirdik.Baskı balatasının bittiğini, kullanıcı hatası olduğunu, yarım debriyajla çıktığımı söylediler.  1100 TL ücret ödedim ve baskı balatası değişti..Aynı yokuşta Nissan primary aracımla ile üç buçuk yıl sürekli indim, çıktım, bir sorun olmadı.(1999-2002 yıllarında Ula ilçesinde görev yaptım.)Bu şekilde kalitesiz araç ürettiği için Opeli, kullanıcı hatası diyen Ermaşı kınıyorum.

Ynt: 1,3 opels Astra Dizel 15.000 Km.de Baskı balatası bitti

sn.nihat67,haklılığınızdan hiç şüpem yok ama gördüğüm kadarıyla opelin debriyajı çok yukarıda kavrıyor,neredeyse bırakmak üzereyken.bu yuzden, biraz daha alışkanlıklardan uzak davranmak lazım.stop eder zannediliyor ama gayet güzel topluyor.mesela vw kavraması daha dipte..

nihat67 link' Alıntı:
2010 model Opel Astra 1.3 dizel 15.800 Km.de aracım var. 07.08.2010 tarihinde Muğla'da sakartepe yokuşunda yukarı çıkarken motordan duman geldi, aracı Muğla da Opel Ermaş servise çektirdik.Baskı balatasının bittiğini, kullanıcı hatası olduğunu, yarım debriyajla çıktığımı söylediler.  1100 TL ücret ödedim ve baskı balatası değişti..Aynı yokuşta Nissan primary aracımla ile üç buçuk yıl sürekli indim, çıktım, bir sorun olmadı.(1999-2002 yıllarında Ula ilçesinde görev yaptım.)Bu şekilde kalitesiz araç ürettiği için Opeli, kullanıcı hatası diyen Ermaşı kınıyorum.
Selamlar Nihat Bey,
֖ncelikle geçmiş olsun.>Size özel mesaj atıyorum.Kontrol ederseniz sevinirim.

geçmiş olsun..
benim aracında 8400 km de baskı balatası bitmişti müşteri memnuniyeti adı altında değiştirilmişti
ama hem baskı balata kalitesini hem de kavraması çok hoşuma gitmiyor açıkçası
dün aracı kaldırıma park edeyim dedim biraz zorladım aracı hemen balatadan yanık kokusu geldi, debriyaja basmaya biraz korkar oldum ben de açıkçası
sn.1423'ün dediğine aynen katılıyorum debriyaj çok yukarda kavrıyor ve alışkanlık istiyor benim de eski aracım bu kadar yukarıdan kavramıyordu
ve astra da alışana kadar zaman geçti biraz..

geçmiş olsun diyelim.
sn hakan siz hangi serviste yaptınız değişimi hangi şehir?
nasıl bir yöntem izlediniz?
saygılar.

bende yarım debriyaj yapıyorum gaza basıyorum sonra fren kullanmadan debriyajla hızımı ayarlıyorum yokuşta trafikte.
nasıl gaz vermek lazım debriyajda fazla bekletmeden mi yukarı çekmek lazım ayağı.
birde yokuşlarda bazen stop ettiriyorum kaydırmayayım telaşı ile.
yeni astrada yokuş kalkış sistemi devreden nasıl çıkyor yarım debriyaj yapıp sonra mı gaz veriyorsunuz?
baskı balatayı yemiyelim bizde alınca ona göre kullanalım o bakımdan bunları sordum.  victoryy
saygılar.

geçmiş olsun sn.nihat67...
arkadaşlar benim debriyajım gayet aşağıda kavrıyor ve bu yüzden neredeyse hiç zorlanmıyorum. hatta aracım serviste olduğu için sigorta şirketi bugün bir fluance verdi. debriyajı çok yukarıda ve bayağı acemilik yatırdı bana..merak ettiğim bazılarımızın debriyajı yukarıda kavrarken bazılarımızın debriyajının aşağıda kavraması fabrika kaynaklımıdır yoksa serviste bu debriyaj ayarı yaptırılabiliyor mu?

hangi sigorta şirketi acaba?

1.3 cdti combo kullandım her zorlamamda koku yapıyordu ve geri geri bayırda kaldıramazdım.hatta kaç kere servise gittim normal dediler.şimdi 1.4 turbo var yukarda kavramasına rağmen çekişte sıkıntı yok.acaba bu dizelin balatayla uyumsuzluğu olabilir mi?

Sevgili arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
Ben 1994 yılından beri araç kullanıyorum, ilk aracım Torosdu, daha sonra Brodway, sonra Nisan Primera, en son aracımda Opel Astra 1.3 Dizel.Nissanı 10 yıl kullandım, 83.000 KM.de sattım.Hiç bir aracımda debriyaj balatası sorunu olmadı.Alman malı, sağlam olur diye Opel hastası, yıllarca Opel'in her modelini denemiş Yaşar ismindeki bir arkadaşın tafsiyesi ile Opel aldım.Aracı servise getirdiğimde serviste bana yarım debriyajla araç kullanmışsın dediler.Evet belirttiğim Sakar yokuşu oldukça dik bir yokuş ve aracın stop etmemesi için bazen yarım debriyaj yaptığım oldu, ama bir aracın balatası bu kadar çabuk bozulmamalı, nerdeyse pamuk ipliğine bağlı, debriyaja basmaya korkar oldum inanın.Aynı yokuşu Nissan Primera  1.6 ile en az 500 defa çıktım, banamısın demedi.

15.000 Km bakımını bir ay önce yaptırdım, yanılmıyorsam, 500 Tl civarında para ödedim, bir tüketici olarak elimden gelen özen ve dikkati gösterdim.şu anda bile hatamın ne olduğunu anlayamadım.1.3 motor, araca küçük mü geliyor aceba.Klima çalışıyordu, araçta 2 aylık bebekle birlikte dört kişiydik, bagaj doluydu. Ama en azında debriyaj balatası ısındığında bir uyarı ışığı olmaz mı, kendini korumaya alması gerekmezmi. Ancak motorda dumanlar yükseldiğinde, iş işten geçtiğinde mi anlayacağız.

Sayın Hakan sizin formunuzu okudum, sizin gibi bazı arkadaşlarınkinide garanti kapsamına sokmuşlar, siz ucuz atlaşmısınız, geçmiş olsun ve sizin adınıza sevindim.Servislerin aynı arızada Kafasını estiğine garanti kapsamına alıp istemediğini garanti dışı bırakması ne derece doğru ve adil. Masraf 200-300 Tl olsa neyse diyeceğim, ama 1100 Tl borcu kredi kartımdan çektirdim, ummadığım bir masraf oldu. Daha iki yıllık garanti süresi içinde  neden olduğunu bilmediğimiz arızalar nedeniyle para ödemek benin asabımı bozdu. Yeni taktırdığım Rulman, debriyaj balatası ve disk her an için yeniden arıza yapabilir ve ben yeniden 1100 Tl ödeyebilirim. Muğlada özel servise de gittim. 850 Tl hesap çıkardı, bilyaları yeniden kullanabiliriz  o zaman 520 Tl olur dedi.Ama İzmir Torbalıdan parça gelmesi gerekiyorumuş. Beni iki çocuk ve eşimle birlikte Konya'ya dönmeliyidim, Muğla da barınma vs. sebeplerden dolayı kalamıyacağımdan servise yaptırdım.

Hekese  geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler.

Geri