manifold tek satılıyor mu?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
,Merhabalar yaklaşık 15 gün önce bende aynı sorunla karşılaştım.p0299 hatası ile ilgili bir kaç bilgi paylaşmak isterim.
Bu hata genelde manifolttaki bu çatlaktan basınçlı havanın sızması sonucu oluşan bir hata.Kaynak yapılması önerilmiyor.Değişim ise 2 türlü yapılıyor.
1. uygulamada turbo tamamiyle değişiyor.Bu turboyu sıfırlamak anlamına geliyor.Tabiki en iyi yöntem bu olsada en pahal yöntemde bu.Garret marka turbo ve işçilik ile 4000 liraya yakın bir masraf hatta serviste çok daha üstü bir rakam mevcut.Ben bu yöntemi tercih ettim ve işçilik ile birlikte 3650 lira tuttu.
2.yöntem ise sadece manifoltun değişitirilmesi.Şaşmazda bulunan bir kaç turbocu bu hatayı çok iyi biliyor.1300 lira civarında manifolt sipariş edilip turbo tamamlanıyor.Bu yöntemde de başarı sağlanıyor.Burdaki sıkıntı elde manifolt yok.Siparişle geliyor.Yani bekleme süresi var denilebilir.30 gün kadar beklemek olası.İngiltereden geldiğini söylediler.
Bu arıza ilk çalıştırmada yani araba soğukken görülmeyebilir.Hatta kışın hata görülmeyebilir bile.Fakat yazın hava ısındığında bu çatlak sıcaklıktan dolayı genleşme yapıyor ve hata bariz bir şekilde çıkıyor.Sonuç olarak arabanın çekişten düşmesi ve hata düşmesi sık görülen problem.Rakımı düşük yerlerdede hata görülme olasılığı daha düşük.Çünkü hava yoğunluğu ile alakalı bir durumda söz konusu.
Eğer maddi imkanınız el vermiyorsa ve bir süre bu hata ile kullancam diyorsanız eğer arabayı yokuşlarda klimayı kapatarak ve mümkün olduğunca en düşük devirde kullanmaya çalışın.Ne kadar abanılırsa sıcak gazla çatlak o kadar açılıyor genleşme ile.Hata kodunu aldığınızda ise sağa çekin arabayı kapatıp yeniden açın.Fakat uzun yolda iseniz ve duramayacaksanız belli bir süre hata ile gitmekte sorun oluşturmaz.Hata ile beraber benzin tüketimi ciddi miktarda artıyor.Araba silkelemesi yapabiliyor.Obd ile arızayı silmek çözüm değil çünkü sorun mekanik
Buda benim manifoltum çatlak çok bariz