LPG ile Ankara seyahatimi gerçekleştirdim...
istanbuldan tem'e çıktıktan sonra ortalama yakıt tüketimini sıfırladım. gidiş geliş ortalama hızım 100 km gösteriyor. Ankaraya gidişte izmit otobandaki bp den 50 tllik gaz aldım. ve o gazla 130 km gidebildim. sanırım gaz çok kalitesizdi ama bende o 130 kmlik kısımda 150 160 la gittim. sonra highwaydan 60 tllik daha gaz aldım. aldığım gazla ankara içine batıkente kadar geldim ve şehir içi biraz dolaştım yaklaşık 210 km yol yaptım. Bu arada ankaradayken arabanın suyuna baktım motor sogutma suyu azaldı uyarısı vermişti araba. lpg ustası da suyun azalabilir 1000 km olmadan takip et demişti. ankarada motor suyunu tekrar max seviyeye kadar doldurdum. lpg bitmeden shellden fulledim. 89 liralik lpg aldım. ( 33,34 litre) biraz ankara şehir içi falan sonra otobandan izmit gölcüke geldim 400 km yol yaptım bir depoyla ve gölcükte arabayı yine petrol ofisinden fulledim. (31,59 litre x 2,59 TL) 81,82 TL. 81,82/400 km dönüşte 120ye sabitlediğim aracım 0,20 kuruş yakmış gözüküyor. ayrıca gölcükte benzin yakıt ortalamam 7,3 gösteriyordu. 7,3 benzinde yakıyorsa lpg de %15 fazla olduğunu varsayalım lpg de 8,4 litre yaksa lpg 2,59 dan aldım ve kilometrede 0,21 kuruş gibi bir rakam çıkıyor. benim aldığım yakıt ve km ye göre de uyumluluk sağlıyor...
Bu arada aracım 7 bin km ye yaklaştı. bu yüzden yakıt tüketim değerlerim de biraz azalmış sıfır arabanın ilk zamanlar çok yakma durumunun sonuna gelmiş olabilirim. LPG taktıracak arkadaşlara özellikle uzun yolda ışık tutacak verileri paylaştığımı düşünüyorum.