1.4t debimetre hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan syabasan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 1.4t debimetre hatası

syabasan link' Alıntı:
merhaba arkadaşlar
arıza lambası aynı sebepten dolayı daha sık yanmaya başladı. servise gittim hatayı sildiler, rölantı ile ilgili bir ayar yaptılar tekrar yanarsa sensör değişecek dediler. akışmetreyi değiştirmek kesin çözüm olur mu sizce?

LPG var mı ? motor nedir

merhaba arkadaşlar
manifold ve kelebeği sökmek yerine, araç çalışırken, kelebeğinin hava giriş borusundan Würth genel temizleme spreyi sıktılar. Uygulama yapılırken pek bir umudum yoktu açıkçası. ancak 2 gündür tekrar ışık yanmadı ve öncesine göre kalkışta daha iyi topluyor ve sanki gaza daha az basıyorum. Araba kendine geldi resmen!!

gerçi sorun yaşayan arkadaş neticeyi bildirmemiş ama genel bilgi olması açısından bildiklerimi yazayım. hava akış debimetresi hatasının pis yakıtla, lpg ile filan alakası yok. debimetre hava filtresi kutusundan motora giden temiz havanın geçtiği hortum üzerinde yer alan bir sensörden ibaret. hava-yakıt karışımında olayın hava kısmını düzenleyen bir sensör. astra h'ımda bu sorun başgösterdi. debimetrenin tamiri olmuyor. sensörün fişini çekin, debimetreyi sökün ve kontak temizleme spreyi ile temizliğini yapın. Eğer şansı iseniz düzelir bir süre. Benimkinde her temizlik 6 ay idare etti. temizlik sonrası düzelmez ise değiştirmekten başka çare yok.  yolda çekişi ciddi derecede etkileyecek şekilde bozulduysa fişini çekin araç %80-90 performansla devam eder. Araç hava-yakıt karışımını iyi ayarlayamadığı için yakıt tüketimi hissedilir derecede artar. En temizi değiştirmek. Astra H debimetresi için yetkili servis 500 tl istiyordu, piyasada orijinal debimetre ise 150 tl civarındaydı. j kasa için bilmiyorum.

Umarım faydalı olmuştur.

merhaba arkadaşlar
gaz kelebeğini temizleteli 2 ay falan oldu, arıza lambasını yakmadı tekrar.

Geri